Bakan Eroğlu: Görüştüğüm 5-6 MHP'li il belediye başkanı 'evet' diyecek

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, 5–6 tane MHP'li il belediye başkanı ile görüştüğünü ve bu belediye başkanlarının 12 Eylül'de yapılacak referandum

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, 5–6 tane MHP'li il belediye başkanı ile görüştüğünü ve bu belediye başkanlarının 12 Eylül'de yapılacak referandumda 'evet' oyu kullanacaklarını söyledi.

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Zafer Bayramı nedeniyle Afyonkarahisarlılara 5 müjde vermek için Milletvekili Sait Açba, Halil Aydoğan, Ahmet Koca, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel ve AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek ile birlikte İkbal Termal Otel'de basın toplantısı düzenledi.

Toplantı da gazetecilerin sorularını cevaplayan Bakan Eroğlu, halk oylamasında BDP, CHP, MHP ve birkaç partinin 'hayır' diyeceğini söyledi. Eroğlu, Bakan Eroğlu, ancak CHP ve MHP'nin tabanında 'evet' oyu kullanacakların olduğunu bildirdi.

Bilhassa MHP'nin tabanından ülkücülerin 'evet' diyeceğini dile getiren Eroğlu, "Ben kaç tane ülkücü kardeşim ile görüştüysem, onların çoğu bana, 'Biz partiyi dinlemeyeceğiz ve referandumda 'evet' diyeceğiz dediler. Zor durumda kalmamak içinde isimlerinin açıklanmasını istemiyorlar. En az 5–6 MHP'li il belediye başkanı 'evet' oyu kullanacağını söyledi. Üzerlerinde büyük baskı olduğu için 'evet' oyu kullanacaklarını açıklamayacaklarını söylüyorlar. Bu il başkanları partilerinin neden 'hayır' dediklerini anlayamadıklarını da söylüyorlar. Dolayısıyla biz, vatandaşımıza güveniyoruz." dedi.

Toplantıya Milletvekili Zekeriya Aslan katılamadığı için 5 müjdenin 2'sini Bakan Eroğlu verdi. Bakan Eroğlu, birinci müjde olarak İhsaniye ilçesinde faaliyette olan Türk Kızılayı tarafından işletilen Maden Suyu Fabrikası'na üretim kapasitesini artırmak için ek tesis yapıldığını söyledi.

Eroğlu, 5,5 milyon Euro makine yatırımı ve 1,2 milyon lira inşaat yatırımı ile hizmete giren tesiste üretim kapasitesinin artırılmasının yanı sıra pet şişe de minareli su ve meyveli minareli su üretiminin de gerçekleştirileceğini bildirdi. Bakan Eroğlu ikinci müjde olarak ise Türk Kızılayı tarafından İhsaniye ilçesine yapılacak olan 14 yataklı hastanenin 14 ayda tamamlanacağını aktardı. Eroğlu, 3 bin 273 metrekare alana inşa edilecek olan hastanenin maliyetinin 2.5 milyon TL olduğunu kaydetti.

Milletvekili Sait Açba ise Sahipata Mahallesi'nde alt gelir gurubu için TOKİ tarafından yaptırılacak 240 konutun inşaatına başlandığını, konutların 30 Mayıs 2011 tarihinde bitirileceğini ifade etti.

Milletvekili Ahmet Koca, Afyonkarahisar'da Akarçay üzerine yapılan 4 adet köprünün inşaatının devam ettiğini dile getirerek, 2,4 milyon TL maliyetindeki köprülerin 30 Kasım 2010 tarihinde bitirileceğini kaydetti.

Milletvekili Halil Aydoğan da Emirdağ ilçesinde Bucak deresinin taşkınlardan korunması maksadıyla Emirdağ İlçe Merkezi Taşkın Koruma Tesisi inşaatına başlandığını, maliyeti 2 milyon lira olan projenin 20 Haziran 2012 tarihinde bitirileceğini söyledi.