AK Parti Milletvekili Katmerci: HSYK daha demokratik bir yapıya ulaşacak

AK Parti İzmir Milletvekili İsmail Katmerci, 12 Eylül 2010 tarihinde oylanacak anayasa değişikliği paketinin, yargının daha demokratik hale getirilmes

AK Parti İzmir Milletvekili İsmail Katmerci, 12 Eylül 2010 tarihinde oylanacak anayasa değişikliği paketinin, yargının daha demokratik hale getirilmesi için gerekli olduğunu söyledi. Referandum öncesi ilçe ziyaretlerine hız veren Katmerci, Karşıyaka'da vatandaşlara, neden 'evet' oyu kullanmaları gerektiğini anlattı.

Milletvekili Katmerci, "Anayasa değişikliği paketindeki maddeleri herkesin okumasını istiyoruz. 'Hayır' demek için bir sebep olmadığını görecekler. CHP, yargıyı abluka altına aldığımızı söylüyor. Oysa HSYK'nın üye sayısı ve aday gösteren kurumların arttığını görmekteyiz. Böylece HSYK, daha demokratik bir yapıya ulaşacaktır. CHP, 'hayır' kampanyasında maddelerin içeriğiyle ilgili değil gündem saptırması yoluyla propaganda yapmaktadır. CHP, halkın yararına olan her şeye her zaman 'hayır' demiştir. AK Parti ise halkın yanında olacak ne varsa onu yapıyor. Bu yüzden de referanduma 'evet', daha fazla demokrasiye 'evet'diyoruz." şeklinde konuştu.

VATANDAŞLARDAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NE TEPKİ

Esnaf gezisini AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Tuncay Bozkurt ile Mavişehir Balıkçı Barınağı'nı ziyaret ederek sürdüren İsmail Katmerci, balıkçıların dertlerini dinledi. İzmir Büyükşehir ve Karşıyaka belediyeleriyle ilgili sıkıntılarını anlatan balıkçı esnafı, arıtma tesisinin denizi kirlettiğinden ve balıklara zarar verdiğinden dert yandı. İzmir'deki belediyelerde yönetim zafiyeti olduğunu belirten Milletvekili Katmerci de, "İzmir'de belediyeler, gerektiği gibi hizmet vermemektedir. Bunun en iyi örneğini metroda görmekteyiz. İki üç senede bitmesi gereken metronun inşaatı, beş altı yıl geçmesine rağmen hâlâ sürmektedir. Bu gidişle de bitmesi mümkün görünmüyor." dedi.

Daha sonra Bostanlı semtinde tüp patlaması sonucu zarar gören esnafların yanına da giden Katmerci, olayla ilgili bilgi aldı ve geçmiş olsun dileklerini iletti.