AK Parti Merkez İlçe Başkanı Çakıroğlu'ndan 'evet' çağrısı

AK Parti Giresun Merkez İlçe Başkanı Çetin Çakıroğlu, vatandaşlardan özgürlük ve demokrasi için referandumda 'evet' oyu kullanmasını istedi.

Çakı

AK Parti Giresun Merkez İlçe Başkanı Çetin Çakıroğlu, vatandaşlardan özgürlük ve demokrasi için referandumda 'evet' oyu kullanmasını istedi.

Çakıroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, anayasa değişiklik paketinin 12 Eylül tarihinde halk oylamasına sunulacağını hatırlattı. Anayasa değişikliğiyle birçok yeniliğin getirildiğini ifade eden Çakıroğlu, bu değişikliklerden birisinin de ombudsmanlık yani kamu denetçisine başvurma hakkının verilmesi olduğunu aktardı.

Çakıroğlu,"Köken açısından İsveç'de de 'aracı kişi' anlamına gelen ombudsmanlık idarenin denetimini sağlayan mekanizmalardan bir tanesidir.12 Eylül'de 'evet' çıkarsa, devletin yürüttüğü hizmetler hakkında, halkımızın devletin herhangi bir birimi tarafından haksızlığa uğraması halinde, mağdur olandan şikâyetlerini almak, araştırmak, vatandaşın sorununu çözmekle görevli 'kamu denetcisi' olacaktır." dedi.

"Hakkı yenen kişiler bu denetim mekanizmasına başvurma hakları Anayasal güvenceye alınmış olacaktır." diyen Çakıroğlu, şunları kaydetti: "Artık, 'Nerede bu devlet?', 'Bu ülkede hukuk yok mu?' diye feryat edenlerin ve idarenin yaptığı işlemlerden dolayı hakkı yenen kişilerin bu denetim mekanizmasına başvurma hakları Anayasal güvenceye alınmış olacaktır. Halkın yararına olan bu değişikliğe nasıl 'hayır' denilebilir."