Tankların geçtiği Sincan'da işadamları referandumda evet diyecek

Sincan Etimesgut Sanayici ve İşadamları Derneği (SİSİAD), yaklaşan referandum öncesi oyunun renginin 'evet' olacağını açıkladı.

28 Şubat öncesi tan

Sincan Etimesgut Sanayici ve İşadamları Derneği (SİSİAD), yaklaşan referandum öncesi oyunun renginin 'evet' olacağını açıkladı.

28 Şubat öncesi tankların geçtiği Sincan'da demokrasi için bölge işadamı ve sanayicileri istikrar için referandumda 'evet' diyeceklerini vurguladı. SİSİAD'ın geleneksel iftarı, sanayici ve işadamlarının yanı sıra birçok siyasi ismi de bir araya getirdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Bülent Gedikli ve Reha Denemeç'in de katıldığı programın ana konusu 12 Eylül'de yapılacak referandum oldu. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara milletvekili Bülent Gedikli, tankların geçtiği Sincan'da 'balans ayarı yapıldı' sözüne hitaben "Demokrasilerde balans ayarını millet yapar." dedi. Türkiye'nin 1960 ve 1970'li yılları komünizm tehlikesiyle geçirdiğini ve yaşanan karışıklıkların da 12 Eylül zeminini hazırladığını belirten Gedikli, "1990'lı yıllarda yeni bir tehdit çıktı. İrtica tehdidi ortaya atıldı. Türkiye'nin yaşadığı kaoslar, olağanüstü gelişmelere karşı, yeni anayasa paketi bu sıkıntılardan kurtulsun diye düzenlendi. Türkiye bu sıkıntıları yeniden yaşamasın diye anayase paketi düzenlendi. Türkiye'nin yıllarıyla oyuncak gibi oynadılar, istiyorlar ki, oyuncak gibi oynanacak bir hükümet olsun. Ama böyle bir iktidar yok. Artık istikrarlı bir siyaset ve ekonomi var." şeklinde konuştu.

SİSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Toprak, 1997 yılında Sincan'da tankların geçtiğini hatırlatarak, daha önce yaşanan darbe dönemlerinin de 28 Şubat'a zemin hazırladığını söyledi. 28 Şubat sürecinde Sincan'daki bölge insanın zarar gördüğüne işaret eden Toprak, bu tür sıkıntıların bir daha yaşanmaması için Sincanlı ve Etimesgutlu işadamları ile sanayiciler olarak sandıkta 'evet' diyeceklerini vurguladı. Demokratik sisteme güç katacak bir anayasa istediklerini dile getiren Toprak, "Darbe dönemlerinin 28 şubat balans ayarının devamıdır. Anayasa süreci partiler üstü bir olgudur. Gelecek kuşakların rahat bir biçimde yaşaması için evet diyeceğiz. Türkiye, yeni anasaya ile daha aydınlık yarınlara ilerleyecektir." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından bölgenin başarılı isimlerine ödül ve plaket sunuldu.