İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Hanefi Avcı'nın kitap yazmasını sert bir dille eleştirdi

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Eskişehir Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın kitap yazmasını sert bir dille eleştirdi.

"Yapılan etik değil. Özellikle ken

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Eskişehir Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın kitap yazmasını sert bir dille eleştirdi.

"Yapılan etik değil. Özellikle kendi teşkilatı ile yazılar yazması... Böyle yazılar yazacak olanlar görevden ayrıldıktan sonra istedikleri gibi yazarlar." diyen Atalay, 'müfettişler ne gerekiyorsa yapacak' dedi. Atalay, polis teşkilatı hakkında 'kamplara ayrılmış' değerlendirmesinin de yanlış olacağını söyledi.

İçişleri Bakan Beşir Atalay, Habertürk televizyonunda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Hanefi Avcı'nın yazdığı kitabı incelettiğini açıklayan Bakan Atalay, "Üç müfettiş inceliyor. Ne gerekiyorsa yapılacaktır. Emniyet teşkilatı 220 bin kişilik teşkilattır. Polis teşkilatı, kurumsal güven araştırmasında TSK'nın önünde yer alıyor. Bu konudaki suçlamaları yanlış buluyoruz. Polis teşkilatı ikiye ayrılmış diye bir şey yok. Somut iddialar olursa, bunların üzerine gidilir. Kamplara ayrılmış değerlendirmesi yanlış olur. Yanlış olan varsa üzerine gidilir. Yanlış yapanı içinde kolay kolay barındırmaz." dedi.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, referandum sürecinde kamu görevlilerinin görüşlerini açıklayabileceklerini söyledi. Halk oylamasının seçim olmadığını belirten Atalay, "Valilerin görüşlerini açıklamasını da yanlış görmemek lazım." diye konuştu. Valililerin devletin, hükümetin ve bakanların ildeki temsilcileri olduğunu belirten Atalay sözlerini şöyle sürdürdü: "Kamu görevlileri bu konuda rahat olmalı ve görüşlerini açıklamalı. Bu bir anayasa halk oylaması, tüm vatandaşları ilgilendiriyor. Seçim yasağı söz konusu değildir. Siyasi partiler seçimi değil. Vatandaşlar bu konuda rahat olmalı diye düşünüyorum. Onlar da düşüncelerini ifade edebilmeli. Çoğu ülkede olduğu gibi geniş perspektiften bakmak gerekir. Valililerin de görüşlerini açıklamasını yanlış görmemek lazım."

Bir siyasi partinin 'sandığa gitmeyin' demesini trajik olarak değerlendiren Bakan Atalay, "Sandıksız demokrasi olmaz, siyasi partisiz olmaz. Bir siyası parti sandıktan vatandaşı uzaklaştırıcı mesaj veriyorsa, o partinin demokrasiden bahsetmemesi gerekir. Sandığa gitmeyen demek vatandaşı sandıktan, demokrasiden uzaklaştırmak siyasetin işi değildir." değerlendirmesini yaptı. Bakan Atalay, referanduma katılımın yüzde 70 olacağını düşündüğünü açıkladı.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, polisin askerlik sorununu çözmek için çaba harcadıklarını söyledi. Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Arslan Güner ile polisin askerlik sorununu çözmek için görüşmeler yaptıklarını belirten Atalay, üç alternatif üzerinde durduklarını ifade etti. Atalay, "Polisin askerlikle ilgili sorunu kapsayan kararı geçen yasama döneminde çıkaracaktık. Tek tip askerlik içerisinde polisin sorunu çözülecek. Polis uzun eğitim görüyor. Polisin ömrü güvenlik işleriyle geçiyor. Çalışma karara bağlanacak ve sonbaharda çözüleceği kanaatindeyim. Üç alternatifli yasa tasarısı hazırladık." dedi.