Bakan Kavaf: Çocukevleri çocukların toplumla iç içe olmasını sağlıyor

Kadın ve aileden sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Türkiye genelinde 250 çocukevi bulunduğunu, bunların çocukların sosyal hayata hazırlanması v

Kadın ve aileden sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Türkiye genelinde 250 çocukevi bulunduğunu, bunların çocukların sosyal hayata hazırlanması ve toplumla iç içe olması için çok önemli olduğunu söyledi. Kavaf, Denizli ziyareti çerçevesinde Sarıgül Çocukevi'ni ziyaret etti. Vali Yavuz Erkmen ve eşi Nevhilal Erkmen'in eşlik ettiği Bakan Kavaf'ı, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ahmet Altın, evde kalan kız çocukları ve görevliler karşıladı.

Hayırseverler İbrahim Tefenlili ve Vedat Evran'ın tefrişatını yaptığı, Yenişehir Mahallesi'ndeki çocukevi ziyaretine komşular da katılarak, buradaki çocuklardan memnun olduklarını söyledi. Sosyal Hizmetler İl Müdürü Altın ise çocukeviyle ilgili olarak Bakan Kavaf'a bilgi verdi. Çocuklar da kendi bahçelerinde yetiştirdikleri sebze ve meyvelerden hazırladıkları kiraz reçeli, biber turşusu ve kurutulmuş biberle kendi yaptıkları tarhanadan oluşan hediye paketini, Bakan Selma Aliye Kavaf'a takdim etti.

Denizli'de Sarıgül ile birlikte 11 çocukevi bulunuyor. Her birinde altışardan 66 çocuk, bakıcı anneleriyle birlikte buralarda kalıyor. Yıl sonuna kadar üç tane daha çocukevinin hizmete girmesi planlanıyor.