Ak Parti Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı, Tarım Müdürlüğünü Ziyaret Etti

AK Parti Malatya milletvekili Mücahit Fındıklı, Tarım İl Müdürlüğü'nü ziyaret etti.

Beraberindeki bazı parti yöneticileriyle birlikte Malatya Tarım İl Müdürlüğü'ne gidip, İl Müdürü Hamit Aygül, müdür yardımcıları ve şube müdürleriyle görüşen Milletvekili Mücahit Fındıklı, Tarım İl Müdürlüğü personellerini de ziyaret edip, oda oda gezerek ramazanlarını kutladı.
Burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Malatya'ya kayısı çiçeklerinin don'dan zarar görmesi nedeniyle 26 bin civarında üreticiye ödenen 90 milyon TL'nin, üreticiyi rahatlattığını dile getiren milletvekili Fındıklı, "Türkiye genelinde 320 milyon TL civarında tarım don zararı ödendi. Ödenen don parasının 90 milyon TL'sinin Malatya'ya sıcak para olarak girmesi, esnafları da rahatlattı. Çünkü, don parasını alan üretici bu parayı ne yaptı, ihtiyaçlarına harcadı"dedi.
Fındıklı, kayısı don hasarı tesbitindeki zamanında çalışmalarından dolayı Tarım Müdürlüğü görevlilerini de kutladı.
Fındıklı, iktidarlarının her zaman üreticinin yanında olduğunu belirtip, kırsal kalkınma desteklerinden sertifkalı tohum desteğine, tarım alet desteğinden birçok tarım teşviğine kadar birçok alanda üreticiye yardım yaptığını vurguladı.
Tarım İl Müdürü Hamit Aygül ise, 2003-2010 dönemi arasında Malatya'ya 460 milyon TL tarım desteği yapıldığını hatırlatıp, tarım destekleri konusundea her zaman üreticilere ayrıntılı bilgilerin aktarıldığını ve yardımcı olunduğunu dile getirdi.