274 Kiloluk Kadın, 3 Yıl Sonra İlk Kez Dışarı Çıktı

Tayland'da yaşayan 274 kilo ağırlığındaki Umnuayporn Tongprapai isimli kadın 3 yıl sonra ilk kez belediye ekiplerinin de yardımıyla dışarı çıktı.

Tayland'ın en kilolu kadını olan ve 3 yıl boyunca evinden hiç çıkmayan Tongprapai, Bangkok belediyesinin yardımıyla evinden dışarı çıktı. Belediye yetkilileri Tongprapai'yi bir kaldıraç yardımıyla hastaneye taşıdı. 40 yaşındaki Tongprapai'nin komşuları sağ ayağında tümör olduğunu fark edince tedavi altına alınması için Bangkok Hastanesi yetkililerini aradı. Bangkok'taki bir apartmanın 3'üncü katında yaşayan ve kendi gücüyle sadece 1-2 adım atabildiğini söyleyen Tongprapai, 3 yıl boyunca yaşadığı odadan
dışarıya çıkmadığını ifade etti. Tongprapai, 2 evlatlık oğlunun yardımıyla kuru temizleme hizmeti vererek hayatını sürdürdüklerini söyledi.
Bangkok Hastanesi Genel Müdürü Piyaja Nagavachara, ülkedeki en kilolu kadın olan Tongprapai'nin ayağındaki tümörün çıkarılması ve kilo vermesi için tedavi altına alınacağını belirtti.
Gözyaşlarına hakim olamayan Tongprapai ise en büyük arzusunun tedavisi bittikten sonra denize girmek ve suda oynamak olduğunu söyledi.