TİM'den Pakistan'a 1 milyon lira destek

Türk İhracatçılar Meclisi(TİM) Pakistan'a yardım kampanyası başlattı. Türk Kızılay'ı ile ortak bir yardım kampanyası başlattıklarını açıklayan TİM Baş

Türk İhracatçılar Meclisi(TİM) Pakistan'a yardım kampanyası başlattı. Türk Kızılay'ı ile ortak bir yardım kampanyası başlattıklarını açıklayan TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi bu kapsamda 1 milyon liralık ayni yardım yaptıklarını açıkladı.

Türk Kızılay'ı Genel Merkezinde yapılan ortak basın toplantısında Büyükekşi, Pakistan'da yaşanan sel felaketi için Türk Kızılay'ı ile ortak kampanya başlattıklarını açıkladı. TİM olarak bu kampanyaya 1 milyon lira bağışlayarak başladıklarını açıklayan Büyükekşi; "Dost ve Kardeş ülke Pakistan yakın tarihin en büyük felaketlerinden birini yaşıyor. Bugün dostluk günü, bugün kardeşlik günü, bugün insanlık dramı yaşanan yerde insanlık günü. Biz sessiz kalamadık. Pakistan için yardım kampanyası başlattık. TİM olarak bu kampanyaya 1 milyon liralık bağışla başlıyoruz. Bunun 500 bin lirası ile 150 tane Mevlana Evleri kurulacak. 500 bin lirası ile de şeker, bulgur, pirinç ten oluşan 200 ton gıda yardımında bulunulacak." dedi. Büyükekşi, bu yardıma TİM üyesi Tahsin Tiryaki'nin de Öztiryakiler şirketi adına 75 bin dolar değerinde sahra mutfağı ile katkıda bulunduğunu söyledi.

Ayrıca Büyükekşi cep telefonu operatörleri ile anlaşarak ortak bir yardım kampanyası hattı oluşturduklarını belirtti. Turkcell, Avea veVodofone operatörlerinden 'TİMPAK' yazıp 2868'e gönderildiğinde kampanyaya 5 lira bağışta bulunabileceklerini kaydetti.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Küçükali, şimdiye kadar yapılan yardımların hiç birinde bir sıkıntı olmadığını açıkladı. 2005'te yaşanan deprem sonrasında yardımın yanında İslamabat'a bir afet merkezi kurduklarını söyleyen Küçükali, bu afet merkezi sayesinde yardımlar konusunda hiçbir sıkıntıya düşmediklerini ifade etti. Bu afet merkezinde şimdiye kadar 2150 kişiyi uzman olarak yetiştirdiklerini bildiren Küçükali, bu kişilerin çok büyük kolaylık sağladığını söyleyerek şöyle devam etti; "Bu yardım 5 yılın altında olmayacak. Bu yüzden karayolunu ve treni kullanıyoruz. Geçtiğimiz günlerde sizde biliyorsunuz ki bir kardeşlik treni yola çıktı. Dün de 55 tırdan oluşan bir yardım konvoyu yola çıktı."

Toplantı sonunda Küçükali ile Büyükekşi yardıma ilişkin protokol imzaladı.