Ziyapaşa Bulvarına Yeniden Prestij Kazandırılıyor

Adana'da, Ziyapaşa Bulvarı'nın daha prestijli hale getirilmesi amacıyla kurulan Ziyapaşa Bulvarı Geliştirme ve Koruma Derneği Başkanı Tayyar Zaimoğulu ile seçkin isimlerden oluşan yönetim kurulu üyeleri Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'ı ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi verdi, destek istedi

Ziyapaşa Bulvarına Yeniden Prestij Kazandırılıyor
Adana'da, Ziyapaşa Bulvarı'nın daha prestijli hale getirilmesi amacıyla kurulan Ziyapaşa Bulvarı Geliştirme ve Koruma Derneği Başkanı Tayyar Zaimoğulu ile seçkin isimlerden oluşan yönetim kurulu üyeleri Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'ı ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi verdi, destek istedi.
ÇUKTOB ve Ziyapaşa Bulvarı Geliştirme ve Koruma Derneği Başkanı Tayyir Zaimoğlu, Başkan Yardımcıları Hakan Yazdıçutan (Times Rolex Mağazası Sahibi), Yılgör Ener (Yılgör Mobilya), Genel Sekreter Naci Sezgek (Adana Mersin Beymen Mağazası Koordinatörü), Sayman Hanifi Küçükyılmaz (Sevil Mağazası Müdürü) ve üyeler Cahit Öztok (Öztok Tarım ve Ziyapaşa Özsüt Sahibi), Fatoş Yüksel (Network Mağazası Sahibi), Gökalp Aysalan (Gold Organizasyon) ile Bahadır Dinçer (Büyükşehir Belediyesi Özel Kalem) Başkan Vekili Aldırmaz'ı ziyaret ederek, yapacakları proje konusunda destek istedi.
Yönetim Kurulu adına konuşan Başkan Tayyar Zaimoğlu, Ziyapaşa Bulvarı'nı cazibe merkezi haline getirebilmek için biraraya geldiklerini söyleyerek, "Ziyapaşa Bulvarı bir zamanlar çok prestijli idi. Zamanla bu işlevini yitirdi. Ancak, yine de en prestijli mağazalar ve işyerleri burada. Ziyapaşa Bulvarı'nı eski parlak günlerine döndürebilmek için çeşitli projeler hazırladık. Çeşitli yarışma ve aktivitelerle en güzel tabelayı, en güzel vitrini, en güzel düzenlemeyi yapanları ödüllendirmek istiyoruz. Böylece mağaza sahiplerini teşvik edebiliriz. Bu konuda Büyükşehir Belediyesi'nin de katkılarına ihtiyacımız var" dedi.

ALDIRMAZ: "ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMAYA HAZIRIZ"
Çalışmalarından dolayı başkan Zaimoğlu ve dernek yöneticilerini kutlayan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, bir zamanlar Adana'nın en prestijli bulvarı olan Ziyapaşa Bulvarı'nın, Atilla Altıkat Köprüsü'nün yapılması ve İstasyon Meydanı'nın da toplantı mekanı olması nedeniyle sürekli gerilediğini söyledi.
Bulvarın Etnografya Müzesi ile yani güneyiyle bütünleşebilmesi için Karayolları'nın yaptığı köprülü kavşakların alttan kapalı olması, Ziyapaşa'yı geçtikten sonra yukarı çıkması bütünleşme için en önemli adım olacağını vurgulayan Aldırmaz, konuyla ilgil şu açıklamada bulundu;
"Bu çalışmaları proje bazında hazırlayalım. Takvimini belirleyelim. Valilik, ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği yaparak ilk adımı atalım. Bulvardaki sadece işyerlerini değil, apartmanların cephelerinin de düzenlemesini yapalım. Renklerini oluşturalım. Bitki dokusunu, yol dokusunu, kaldırımları bir bütün olarak ele alalım ve örnek bir bulvar olsun. Ziyapaşa Bulvarı hepimizin çocukluğunun geçtiği önemli bir yer. Son yıllarda kentin gelişmesine ayak uyduramadı. Prestijli mağazalar sayesinde kısmen ayakta duruyor, ama yeterli değil. Ama onlara da yük oluyor. Onlar da artık o yükü üzerlerinden atmaları, verdikleri emeğin karşılığını almaları lazım. Ziyapaşa Bulvarı'nın prestijli hale gelebilmesi için Büyükşehir Belediyesi olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız."