Melikşah Üniversitesi, doluluk oranının yüzde 80'e çıkardı

Kayseri Melikşah Üniversitesi, eğitim ve öğretim hayatının ikinci yılında öğrenci ve veliler tarafından ilgi ile karşılandı. Kontenjan doluluk oranını

Kayseri Melikşah Üniversitesi, eğitim ve öğretim hayatının ikinci yılında öğrenci ve veliler tarafından ilgi ile karşılandı. Kontenjan doluluk oranını yüzde 80'e çıkaran Melikşah Üniversitesi, 2010 – 2011 eğitim ve öğretim yılının başlangıcı kabul edilen tercih döneminde, İstanbul'da bulunan pek çok vakıf üniversitesini geride bırakarak yeni döneme güvenle girmeyi başardı.

Melikşah Üniversitesi'nin 2010 LYS sonrası kapasitesine dair değerlendirmede bulunan Rektör Prof. Dr. Reşit Özkanca, Melikşah'ı tercihte bulunan başarılı öğrenciler sayesinde bu yıl taban puanların yüksek olduğunu belirtti.

Hukuk Fakültesi'ne tanınan kontenjanın tamamının dolduğunu belirten Prof. Dr. Özkanca, LYS sıralamasında ilk bine giren 3, ilk 10 binde yer alan 17 öğrencinin tercihini Melikşah Üniversitesi'nden yana kullandığına da değindi ve hemen hemen bütün bölümlere beklenenin üstünde bir ilginin söz konusu olduğunu ifade etti.

Prof. Dr. Özkanca, Hukuk Fakültesi'ni tercihte bulunan öğrencilerin yüzde 65'inin Kayseri ili dışından olduğunu belirtti ve ekledi: "Sadece Kayserili öğrencilerin değil ülkenin dört bir yanından üniversiteyi ziyarete gelen öğrencilerin beğenisi ve bu beğeniyi tercihlerine de yansıtmaları bizi bir hayli memnun etti. Eğitim hayatına yeni katılan bir üniversite olmanın verdiği heyecanla giriştiğimiz ve yıl içinde yoğun olarak sürdürdüğümüz tanıtım faaliyetlerimiz neticesinde, gerek il genelinde gerek ülke genelinde üniversitemizi tercih edebilecek öğrencilerin Melikşah'ı yakından tanıma fırsatı elde ettiğini ve tercihini Melikşah'tan yana kullandığını gördük. İlk yılımızda edindiğimiz tecrübe, bu eğitim ve öğretim dönemine pozitif yönde katkı sağlayacaktır ve üniversitemizde her geçen gün gelişim gözlenecektir diye ümit ediyoruz."

Sınav sonucu herhangi bir yere yerleşemeyen üniversite adaylarına, Melikşah Üniversitesi'nin ek yerleştirmede Psikoloji ve Makine Mühendisliği bölümlerine öğrenci kabul edeceği müjdesini veren Prof. Dr. Özkanca, adaylara azim ve kararlılık mesajı verdi.