Katmerci: CHP, korku pompalama siyaseti yapıyor

AK Parti İzmir Milletvekili İsmail Katmerci, referandum çalışması için gittiği İzmir'in Ödemiş ilçesinde CHP'ye yüklendi. Katmerci, "CHP, şimdiye kada

AK Parti İzmir Milletvekili İsmail Katmerci, referandum çalışması için gittiği İzmir'in Ödemiş ilçesinde CHP'ye yüklendi. Katmerci, "CHP, şimdiye kadar olduğu gibi korku pompalama siyaseti yapıyor. Yıllardan beri yeni politika üretemediler. Her zaman olduğu gibi asılsız söylemlerle vatandaştan 'hayır' oyu istiyorlar." dedi.

Milletvekili Katmerci, vatandaşlara referandumda 'evet' denmesinin önemini anlattı. Bademli beldesinde Belediye Başkanı Selahattin Kundak, AK Parti Ödemiş İlçe Başkanı Ali Hadim, İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Emin Davran ve İzmir Kamyoncular Kamyonetçiler Esnafı Odası Başkanı Yıldırım Kaya'nın yanısıra çok sayıda dernek başkanı ve vatandaşın yer aldığı iftar davetine katılan Katmerci, yemeğin ardından vatandaşların sorularını cevapladı.

Değişiklik paketindeki Anayasa Mahkemesi ve HSYK konusundaki maddelerle ilgili spekülasyonlar yapıldığını dile getiren İsmail Katmerci, "CHP, TBMM'deki çalışmaların hemen ardından değişiklik paketini Anayasa Mahkemesi'ne götürdü. Mahkeme de bütün maddeleri inceledi ve hukuka aykırı olmadığına karar verdi. Anayasa Mahkemesi bile kendi yapılanmasıyla ilgili değişiklikleri hukuka aykırı bulmazken CHP'liler durumdan vazife çıkarıyor. Şunu iyi bilmek gerekir ki anayasa değişiklik paketi bir AK Parti projesi değil, bir millet projesidir. Bunun için darbe anayasasının tarihe karışmasına 'evet' diyeceğiz. 'Çocuklarımıza istismara son' diyeceğiz. Geleceğimiz olan çocuklarımıza, baş tacımız yaşlılarımıza pozitif ayrımcılık yapılsın. Şehitlerimizin dul ve yetimlerine, gazilerimize pozitif ayrımcılık yapılsın." şeklinde konuştu.

Milletvekili Katmerci, CHP'nin referandumun hangi maddelerine karşı çıktığının sorulması üzerine şunları söyledi: "Paketi ilk oluşturulduğunda CHP, sadece üç maddeye karşı çıkıyordu. Bunlardan biri Meclis'ten geçmedi, geriye iki madde kaldı. Anayasa Mahkemesi ve HSYK ile ilgili olan bu iki maddeye itiraz ediyor. Zaten geriye kalan 26 maddeyi yerinde bulduklarını başta açıklamışlardı. Durum böyleyken eğer Meclis çalışmalarını kilitlemeye çalışmasalardı, yerinde buldukları 26 maddeyi Meclis'ten çıkarırdık, geriye kalan iki maddeyi referandumla halkımızın önüne götürürdük. CHP'nin içindeki zihniyet, her zamanki gibi ağırlığını koydu ve çalışmaları baltalamaya çalıştı. Halkımız her konuda doğru kararı verir."