Fransa'da Ajinca ve Lombahe-Kahuda kadrodan çıkarıldı

28 Ağustos Cumartesi günü ülkemizde başlayacak 2010 FIBA Dünya Şampiyonası'nın D Grubu'nda yer alan Fransa Milli Takımı'nda antrenör Vincent Collet şa

28 Ağustos Cumartesi günü ülkemizde başlayacak 2010 FIBA Dünya Şampiyonası'nın D Grubu'nda yer alan Fransa Milli Takımı'nda antrenör Vincent Collet şampiyonada mücadele edecek kadroyu açıkladı.

Hafta sonunda başlayacak 2010 FIBA Dünya Şampiyonası öncesinde Fransa'da şampiyona kadrosunda yer almayı umut eden oyuncular Alexis Ajinca ve Charles Lombahe-Kahuda, antrenör Vincent Collet'nin açıkladığı 12 kişilik kadroda kendilerine yer bulamadılar.

Collet, parmağından sakatlığı bulunan ve İzmir'deki grup maçlarına yetişmesi beklenen Dallas Mavericks'li genç yıldız Ian Mahinmi'ye ise kadroda yer verdi. Kadronun dışında bıraktığı iki oyuncunun da yetenekli olduğunu, ancak kafasındaki rotasyona yerleşemediklerini belirten Collet, "Dünya Şampiyonası kadrosuna Alexis ve Charles olmadan devam etme kararı aldım. Bu oyuncular kadronun dışında kalan son oyuncular. Hazırlıkların başından itibaren bizimle birlikte olan bu iki oyuncu hakkında bu kararı almak kolay olmadı." şeklinde konuştu.

Fransa, 2010 FIBA Dünya Şampiyonası D Grubu'nda İspanya, Litvanya, Lübnan, Kanada ve Yeni Zelanda ile mücadele edecek.

Son hazırlık maçında Brezilya ile karşılaşan Fransa, ilk devresini 44-39 önde tamamladığı mücadelenin ikinci yarısındaki oyunuyla sahadan 79-66 mağlup ayrılmıştı. Bu karşılaşmada 16 sayı atan Ali Traore, Fransa'nın en skorer ismi olmuştu.

Fransa Milli Takımı'nın 2010 FIBA Dünya Şampiyonası kadrosu şu oyunculardan oluşuyor;

Andrew Albicy, Nicolas Batum, Yannick Bokolo, Fabien Causeur, Nando De Colo, Boris Diaw, Mickael Gelabale, Edwin Jackson, Alain Koffi, Ian Mahinmi, Florent Pietrus ve Ali Traore.