Büyükşehir'in amatör spora desteği sürüyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi, kentte yer alan amatör spor kulüplerine katkı koymaya devam ediyor. Devlet Bakanı Faruk Çelik, amatör spor kulüplerinin,

Bursa Büyükşehir Belediyesi, kentte yer alan amatör spor kulüplerine katkı koymaya devam ediyor. Devlet Bakanı Faruk Çelik, amatör spor kulüplerinin, gençlerin spor yaparak kötü alışkanlıklardan uzak durmasına katkı sağladığını söyledi.

Çelik, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın'la birlikte Duaçınarspor Kulübü'nü ziyaret etti. Amatör spora ve kulüplerine verilen önemin artırılmasına dikkati çeken Bakan Çelik, her ilinde amatör sporlara önem gösterilmesi gerektiğini kaydetti.

Gençlerin enerjisi ve zekasının hiçbir millette olmadığına dikkat çeken Bakan Çelik, şöyle konuştu: "O yüzden gençlerimizde var olan bu enerji ve zekayı ülkemizin menfaatleri doğrultusunda kullanmak için onları kötü yollardan uzak tutup sporla buluşturmak gerekiyor. Bu tür sportif faaliyetlerin gelişmesiyle ve amatör spor kulüplerine verilen desteklerle gençler içinde bulunduğu sıkıntılardan kurtarılabilir ve minimal anlamda çözüm elde edilebilir."

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise kentteki amatör spor kulüplerinin gelişmesiyle, ülkemizi başarılarıyla geleceğe taşıyacak gençlerin sayısının artacağını söyledi. Amatör spor kulüplerine verilen destekle gençlere de sahip çıkıldığına işaret eden Başkan Altepe, Duaçınarspor Kulübü yöneticilerinin futbol sahası isteğiyle ilgili çalışmaların da hemen başlatılacağını sözlerine ekledi.