Posbıyık, OYAK yönetimini STK'lara şikayet etti

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Ereğli'nin ekonomik meselelerine değinerek, OYAK yönetiminin Erdemir'deki politikalarını e

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Ereğli'nin ekonomik meselelerine değinerek, OYAK yönetiminin Erdemir'deki politikalarını eleştirdi.

Başkan Posbıyık ve belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları, siyasi parti ilçe başkanları, daire müdürleri ve basın mensuplarına iftar yemeği verdi. Damla Organizasyon Salonu'ndaki iftar yemeğinde konukları ile tek tek ilgilenen Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, iftar yemeğinin hemen sonrasında bir konuşma yaptı.

Posbıyık konuşmasında, Ramazan dolayısıyla belirlenen ihtiyaç sahiplerine ay içinde ikinci kez kumanya dağıtımını sürdürdüklerini söyledi. Ramazan ayı içerisinde çeşitli etkinliklere de yer vereceklerini dile getiren Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, 3 Eylül tarihinde tasavvuf müziği, 4 Eylül'de de Ahmet Özhan'ın konser vereceğini kaydetti. 5 Eylül'de Kadir Gecesi'nde ülke genelinden 17 hocanın da katılacağı mevlit okutturacaklarını ifade etti. Posbıyık, Ramazan ayının tüm vecibelerini yerine getirmek için ellerinden geleni yaptıklarını sözlerine ekledi.

Yaklaşık 500 kadar kişinin katıldığı iftar yemeğinde Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Ereğli'nin ekonomik meselelerine değindi. Posbıyık, OYAK yönetiminin Erdemir'deki politikalarını eleştirerek şunları söyledi: "Biliyorsunuz Erdemir yüzde 35 kesintiye gitti. 25 tane belediye meclis üyemizle beraber aslanlar gibi mücadele ederek yüzde 35'lerin geri verilmesini sağladık. Peki sorun bitti mi? Hayır. OYAK yönetimi Ereğli halkına ve Erdemir işçisine tepeden bakıyor. Tasarruf tedbirlerini gerekçe göstererek hava filtrelerini değiştirmiyor. Zehirli gazları Ereğli'ye salıveriyor. Çevre Bakanlığı ile bu konuda görüşme halindeyiz. Hava kirliliği ölçüm zihazı getiriyoruz Ereğli'ye. Erdemir satın almayı İstanbul'a taşıdı. Erdemir Genel Müdürü'nün 1 kilo bile sac satma yetkisi yok. Yakında muhasabeyide İstanbul'a alacaklar. Burasını müessese müdürlüğü haline getirecekler. Bakın Erdemir yüzde 35'leri kestiğinde işçi çıkartmama sözü vermişti. Ama ne oldu? 2 bin kişiyi işten attılar. Asgari ücretle mühendis çalıştırıyorlar. Ağır sanayide asgari ücretle çalıştırılır mı? İş Kazaları bunun için artıyor. Tersanelerde 5 bin kişi işten çıkartıldı. Aileler perişan vaziyette. bunlarla mücadele etmek zorundayız. Bayramdan sonra İlçe Temsilciler Kurulu'nu toplayacağım. Sizleri yeniden davet edeceğim. Önceliğimiz hangi sorun ise o konuda mücadele etmeye başlayacağız. Tersaneler, Ereğli- Devrek Yolu, Kandilli Yolu, Erdemir. Demokratik kurallar içerisinde kendimiz için değil çocuklarımız için, torunlarımız için mücadele etmek zoundayız."

İftara CHP Ereğli İlçe Başkanı Yaşar Balcı, MHP Ereğli İlçe Başkanı İlkay Özdemir, SP Ereğli İlçe Başkanı İsmail Yılmaz, BBP Ereğli İlçe Başkanı Nizamettin Halıcıoğlu, DP Ereğli İlçe Başkanı Hikmet Öztürk, Ereğli TSO Başkanı Mehmet Genç, Deniz Ticaret Odası Başkanı İrfan Erdem, Şoförler Odası Başkanı Cevdet Civelek, Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Mehmet Azman, Muhtarlar Derneği Başkanı Şakir Başol, Kızılay Derneği Başkanı Yusuf Oktay, Verem Savaş Derneği Başkanı Hasan Erdoğan, TGC Zonguldak Temsilcisi Osman Sav, EGD Başkanı Necati Günay, KGD Başkanı Atilla Öksüz ile il genel meclisi, belediye meclisi üyeleri, dernek, sendika ve oda başkanları katıldı.