Çevre Ve Görüntü Kirliliğine Karşı Melikgazi Belediyesinden Önlem

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, moloz, inşaat ve temel hafriyatların şimdiye kadar Eskişehir Bölgesi Danışmentgazi Mahallesine dökülmesine izin verdiklerini ancak yeni adresin Gesi Bölgesi olduğunu söyledi

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, moloz, inşaat ve temel hafriyatların şimdiye kadar Eskişehir Bölgesi Danışmentgazi Mahallesine dökülmesine izin verdiklerini ancak yeni adresin Gesi Bölgesi olduğunu söyledi.
İnşaat atıkları, moloz ve özellikle inşaat toprak hafriyatının rastgele yerlere dökülemeyeceğini bu atıkların belediye tarafından belirlenen alanlara götürülmesi ve dökülmesinin zorunlu olduğunu belirten Başkan Memduh Büyükkılıç "Melikgazi Belediyesi olarak çevre ve görüntü kirliliğine büyük önem veriyoruz. Özellikle toz ve çamur oluşturan inşaat ve toprak atıklarının şehir içerisine dökülmesine izin vermiyoruz. Hafriyatların bu zamana kadar Eskişehir Bölgesine dökülmesine izin veriyorduk. Bundan sonra her türlü inşaat, toprak, temel hafriyatı Gesi Bölgesi Derindere mevkisine dökülecektir " dedi.
Her türlü inşaat atıklarının toplanması için ayrılan yerlerin dışına atmanın para cezasının en aşağı yüz 43 TL, en fazla ise 7 bin 261 TL olduğunu ifade eden Başkan Büyükkılıç, inşaat atıklarının Belediye tarafından belirlenen yere nakil edilmesi hususuna çevre ve halk sağlığı açısından önemle uyulması gerektiğini sözlerine ekledi.