Dışişleri Bakanlığı'ndan Pakistan'a yardım eli

Dışişleri Bakanlığı, Pakistan'da yaşanan sel felaketinden etkilenen afetzedelere yapılacak insani yardım çerçevesinde Sindh eyaletindeki Khairpur ve B

Dışişleri Bakanlığı, Pakistan'da yaşanan sel felaketinden etkilenen afetzedelere yapılacak insani yardım çerçevesinde Sindh eyaletindeki Khairpur ve Belucistan eyaletindeki Sibi kentinde kurulacak tam 2 sahra hastanesiyle, bu hastanelerde görevlendirilecek 40 sağlık personelinin bölgeye gönderildiğini bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Genelkurmay Başkanlığı'nca tahsis edilen C-130 tipi askeri kargo uçağının, Türkiye'nin yaptığı yardımların ülke içindeki nakil ve dağıtımına yardımcı olacağı belirtildi. Ayrıca söz konusu uçaklar bölgede kolera ve sıtma salgınına karşı ilaç ve tıbbi malzemelerin afetzedelere ulaştırılması noktasında İslamabad'a intikal edeceği aktarıldı.

Diğer yandan, afetzedelere yönelik Kızılay'ın afetzedelerin acil ihtiyaçlarının karşılanması için otuz Mevlana evi, rulo yatak, battaniye, gıda ve içme suyundan oluşan 150 bin dolar tutarındaki 50 tonluk malzemeyi kargo uçağıyla İslamabad'a ulaştırmasının beklendiği belirtildi.