AK Parti'nin demokrasi elçileri, vatandaşlara Anayasa değişiklik paketini anlattı

Mersin'de AK Parti Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından oluşturulan ve kendilerine 'demokrasi elçileri' adını veren grup Anayasa değişiklik paketini

Mersin'de AK Parti Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından oluşturulan ve kendilerine 'demokrasi elçileri' adını veren grup Anayasa değişiklik paketini vatandaşlara anlattı. Atatürk Caddesi üzerindeki Atatürk Evi önünde toplanan grup üzerinde referanduma evet yazılı tişörtler giyerek ellerindeki broşürleri vatandaşlara dağıttı.

AK Parti Mersin İl Başkanı Mekin Merter Salt gençlerin yaptıkları çalışmaların karşılığını 12 Eylül'de sandıkları açıldığı zaman alacaklarına inancının tam olduğunu belirtti.

Anayasa Değişiklik Paketi'ni okuyan hiç kimsenin sandıkta 'hayır' oyu kullanmayacağını ifade eden Salt, söz konusu paketin neler içerdiği konusunda kısa bir açıklama yaptı.

Türkiye'de Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuruların kabul edilmediğine dikkat çeken Salt, bu nedenle de insanların haklarını Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde (AİHM) aradığını kaydetti. Bugün Türkiye'nin aleyhine AİHM'de açılmış yaklaşık 13 bin dava bulunduğunu vurgulayan Salt, "Türkiye AİHM''de Rusya'dan sonra en çok yargılanan ve ceza alan ülkedir. Bu değişiklikle ülkemiz artık dışarıda yargılanan, dış ülkelerde rencide olan bir ülke olmayacak. Bunun önüne yapacağımız Anayasa değişikliğiyle geçeceğiz. 12 Eylül'deki referandumda sandıkta 'evet' dediğimiz zaman artık hiç kimse hakkını yurt dışında aramayacak. Çünkü Türkiye'de artık iç hukuk yolları tıkalı olmayacak" diye konuştu.

AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Ramazan Işık ise "Yapılacak olan referandum oylamasında, çocukların ve gençlerin geleceği için siyasi görüşünüz ve ideolojimiz ne olursa olsun kararınız 'evet' olsun." dedi.