Küçükali'den Pakistan'a yardım çağrısı: Bu acı günlerinde kardeşlerimizin yanında olmalıyız

Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali, sel felaketinden dolayı büyük dram yaşayan Pakistan'a yardım çağrısında bulundu. Pakistan'ın Türkiye'yi ke

Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali, sel felaketinden dolayı büyük dram yaşayan Pakistan'a yardım çağrısında bulundu. Pakistan'ın Türkiye'yi kendilerine dost ve kardeş gördüklerini belirterek "Bu acı günlerinde kardeşlerimizin yanında olmamız gerekiyor." dedi.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali, Samsun Onganize Sanayi Bölgesi'nde Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi'nin açılışını gerçekleştirip, gezici sağlık otobüsünü hizmete soktu. Ayrıca Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi inşaatının da temelini attı. Canik Gaziköy'de düzenlenen törende konuşan Türk Kızılay'ı Genel Başkanı Tekin Küçükali, konuşmasında hizmetlerin önemine değindi. Yapılan tesislerin hizmet anlamında birbirleriyle bağlantılı olduğuna dikkat çeken Küçükali, ülkedeki 13 bölge kan merkezinden birini de Samsun'a yapacaklarını kaydetti.

Kentin bu nedenle bölge konumuna yükseldiğini ifade eden Küçükali, "2013 yılı itibariyle ülkemizin kan problemini tamamen çözeceğiz. Samsun'da kurulacak olan tesisimizle ülkemizde zayi olan kanla ilgili ürünleri de göreceğiz. Melesa taze donmuş plazma ülkemizde fazla kullanıyor. Oysa kanın en önemli kısmı burası. Bunun için de yeni bir çalışma başlattık. Fraksiyasyon fabrikası diye adlandırılan kan ürünlerini işleyerek ilaç sanayinde kullanılacak bir ürün haline getirmeyi ve ülkemizin her yıl yurt dışına giden 350 milyon dolarını kurtarmak istiyoruz. Bunu da 2012 yılı itibariyle bitirmiş olacağız. Demek ki bunlar birbiriyle entegre olan büyük tesislerdir." dedi.

Pakistan'daki sel felaketine de değinen Türk Kılızayı Genel Başkanı, felaketin 2004'de yaşanan tsunamiden daha büyük olduğunun altını çizdi. Samsunluları Pakistan'a yardım etmeye çağıran Küçükali, "Ülkemizde de zaman zaman felaketler oluyor. Ama dost ve kardeş ülke Pakistan çok ciddi bir felaket yaşanıyor. Bu 2004 yılındaki tsunami felaketinden daha büyük bir felaket. Böylesine önemli ve büyük felakette Türk insanı seferber oldu, Samsunluların da katkılarını özellikle bekliyorum. Ayni yardımlar Kızılay'a verilmek suretiyle oradaki insanların büyük çaptaki problemlerini çözmüş olacağız. Pakistan insanının Türk insanına olan yakınlığı belki kendimizin kendimize olan yakınlığından daha büyüktür. Pakistan halkı, Türklerle oturarak konuşmayı edepsizlik sayacak kadar bize yürekten bağlı olan insanlara ülkemiz olarak her türlü yakınlığı göstermek zorundayız." şeklinde konuştu.

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy ise Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi'nin, Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi ve gezici sağlık otobüsünün Samsun'a büyük katkılar sağlayacağını vurguladı. Herkesin her an kana ihtiyaç duyabileceğini bildiren Vali Aksoy, "Kanın belirli merkezlerde toplanması ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması çok önemli. Bu konuda Kızılay teşkilatımızda büyük bir özveri içinde çalışmalarını sürdürüyor. Kan merkezinin Samsun'a kazandırılıyor olmasından dolayı büyük mutluluk duyuyoruz." ifadelerini kullandı.

Vali Aksoy ile Türk Kızılayı Genel Başkanı Küçükali, AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, Fatih Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, çok sayıda bürokrat ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi ile kan merkezinin temelini attı. 4 bin 600 metrekare büyüklüğündeki Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi, Ordu, Sinop, Amasya ve Tokat illerine hizmet verecek.