Hayırsever Çiftten Ürgüp İlçesine Semt Konağı Ve Kuran Kursu

Hayırsever Ömer ve Hadiye Özçetin çifti tarafından Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde yaptırılan Semt Konağı ve Kuran Kursu binası düzenlenen tören ile açıldı.

Hayırsever Çiftten Ürgüp İlçesine Semt Konağı Ve Kuran Kursu
Ürgüp ilçesinde bulunan Kavaklıönü Mahallesi'nde, yurt dışından emekli hayırsever çift Ömer ve Hadiye Özçetin tarafından 2 katlı olarak yaptırılan ve bir katı Kuran Kursu diğer katı ise Semt Konağı olarak kullanılacak olan bina düzenlenen tören ile hizmete açıldı. Törene AK Parti Nevşehir Milletvekili Mahmut Dede, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, AK Parti Nevşehir İl Başkanı Ersan Erkut, Ürgüp İlçe Müftüsü Kemal Topçu, çok sayıda vatandaş ve Özçelik ailesi katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan törende konuşan Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, ilçelerine kazandırdıkları hizmetlerden dolayı Özçelik ailesine teşekkür etti. Belediye Başkanı Yıldız, "Hayırsever Hadiye ablamız ve Ömer ağabeyimiz kıt kanaat biriktirdikleri varlıkları, bir sadakayı icra için bir niyet tuttular. Bu niyet doğrultusunda belediyemizden bir talepte bulundular ve bizim bir arsa tahsis etmemiz durumunda hayırlı bir bina yapacaklarını söylediler. Bizde kendilerinin bu isteğini gönülden kabul ettik ve kısa sürede bu bina oluşturuldu. Bu binanın alt katında Diyanet İşleri Başkanlığımız Kuran Kursu açacak üst katında ise Semt Konağı hizmet verecek. Hayır hiç bir zaman unutulmaz, sadakayı cariye kişi ölse bile kıyamete kadar sevap defterinin açık kalmasını temin eder. Her kullanıldıkça, her dua edildikçe hayırseverin defterine sevap yazılır. İnşallah bu bina ayakta kaldığı sürece hayıra, hakka, insana ve Ürgüp'e hizmet edecek" dedi.
Daha sonra konuşan AK Parti Nevşehir Milletvekili Mahmut Dede ise, hayırsever Özçetin çiftinin örnek bir davranışta bulunduğunu belirterek, bu gibi hayırsever kişilerin artması dileğinde bulundu. Özçetin çiftine teşekkür eden Milletvekili Dede, "Gerçekten Ürgüp ilçemiz için çok önemli bir hizmet. Bu hizmete vesile olan belediyemizi ve Ömer ve Hadiye Özçelik çiftini kutluyorum" dedi.
Son olarak konuşan hayırsever Hadiye Özçelik ise, "Bu mutlu günümüzde bizleri yalnız bırakmadığınız için çok sevinçliyiz. Umarız yaptırdığımız bu bina ilçemize ve dinimize güzel hizmetler sağlar" diye konuştu.
Konuşmaların ardından hayırsever Özçelik çiftine, Ürgüp Belediyesi tarafından hazırlatılan plaketi AK Parti Milletvekili Mahmut Dede verdi.
Törenin son bölümünde Kuran Kursu ve Semt Konağı'nın açılış kurdelesi, Milletvekili Mahmut Dede, hayırsever Özçelik çifti ve AK Parti İl Başkanı Ersan Erkut tarafından kesildi.