Gündoğdu: Memur-Sen, 'evet'leri arıtmak için öncülük yapmalı

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, 12 Eylül 2010'da yapılacak referandumda 'evet'leri arıtmak için Memur-Sen'in millete öncülük yapması gerektiği

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, 12 Eylül 2010'da yapılacak referandumda 'evet'leri arıtmak için Memur-Sen'in millete öncülük yapması gerektiğini söyledi.

Memur-Sen Afyonkarahisar İl Temsilciliği tarafından Garden Kale Otel'de verilen iftar yemeğinde konuşan Gündoğdu, referandumda 'evet' denilmesi için Memur-Sen'in sorumluğunun çok fazla olduğunu bildirdi.

Memur-Sen'in 'hayır' demeye hakkı olmadığını belirten Gündoğdu, bu yüzden 'evet' demek zorunda olduklarını kaydetti.

'Evet'leri artırmak için millete öncülük yapmak zorunda olduklarını dile getiren Gündoğdu, "Böyle bir sorumluluğumuz var. Dün toplu sözleşme istiyorduk, şimdi toplu sözleşme hakkımız pakette. Dün yargı reformuna ihtiyacımız vardı, 367 dayatması ile 411 milletvekilinin başörtülü kızların üniversitede serbestçe yapılsın dediği kararı 7 yargıcın yok sayması bu ülkenin demokratik devlet değil, yargıçlar devleti olduğunu göstermektedir. Açık söylüyorum. Başörtüsü gibi evrensel olgumuzun gereği doğuştan gelen haklar yasa ile anayasa ile serbest kılınamaz yasa ile anayasa ile yasaklanamaz hiçbir yargıcın da bunu yasaklamaya gücü yetmez." dedi.

Gündoğdu, şöyle devam etti:

"Bu paket, darbecilerin tamamıyla hesaplaşmayı beraberinde getiren ve darbecileri koruyan geçici 15. maddeyi anayasadan çıkarmaktır. Hukuk inşallah 60 yılla hesaplaşıp, darbecilerin tamamıyla hesaplaşmayı beraberinde getiren ve darbecileri koruyan geçici 15. maddeyi anayasadan çıkarmaktır ki; bu milletin bu zamana kadar yapmış olduğu en güzel iş bu olacaktır.

Referandumda 'evet' denmesi ile 72 milyonu kucaklayacak öteki oluşturmayacak milletin anayasasını oluşturmak üzere 'evet' ufkudur ki; Memur-Sen ailesine düşen en önemli görev de budur. Öncülerin sesine kulak veriyoruz. Örgütlü toplum yöneten toplumdur, örgütsüz toplum güdülen toplumdur. Güdülen toplum asla olmayacağız. Milletin değerlerinin yanında yerimizi alacağız. Milletin değerlerini asla pazarlık konusu yapmayacağız."

Memur-Sen Afyonkarahisar İl Temsilciliği'nin verdiği iftar yemeğine Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu'nun yanı sıra AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Sait Açba, Halil Aydoğan, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, AK Parti İl Başkanı Salih Sel ve çok sayıda memur katıldı.