Adana'da Hastaneler Taşınmak İçin Toki Hastanesi'ni Bekliyor

Adana'nın merkez Yüreğir ilçesinde faaliyet gösteren ve Devlet Hastanesi'nin yıkılarak yerine 400 yataklı modern bir hastane yapılması için geri sayım başladı

Adana'da Hastaneler Taşınmak İçin Toki Hastanesi'ni Bekliyor
Adana'nın merkez Yüreğir ilçesinde faaliyet gösteren ve Devlet Hastanesi'nin yıkılarak yerine 400 yataklı modern bir hastane yapılması için geri sayım başladı. TOKİ tarafından Yüreğir ilçesinde yapımı süren hastanenin tamamlanmasının ardından Numune Hastanesi'nin buraya taşınacağı, Yüreğir'deki Devlet Hastanesi'nin ise Numune'nin boşalttığı binaya taşınacağı bildirildi.
Adana İl Sağlık Müdürü Dr. Aytekin Kemik, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, Numune Hastanesi ile Devlet Hastanesi'nin taşınacağını söyledi.
Dr. Kemik, Numune Hastanesi'nin taşınabilmesi için TOKİ Hastanesi'nin kendilerine teslim edilmesi gerektiğini belirterek, "TOKİ Hastanesi'nin tamamlanabilmesi için yapımcı firma iki ay daha ek süre istemiştir. İki ay sonra TOKİ Hastanesi tamamlanır ve bize de teslim edilirse Adana Numune Hastanesi TOKİ'ye taşınacaktır. Numune Hastanesi'nden boşalan yere de Yüregir'de bulunan Devlet Hastanesi taşınacaktır. Öyle tahmin ediyorum ki bu taşınma işlemleri altı ay içerisinde tamamlanabilir" dedi.
Merkez Yüreğir ilçesinde 325 yatak kapasitesi ile hizmet veren Devlet Hastanesi 1896 yılından beri faaliyetini sürdürüyor. Çoğunluğu eski yapı 10 ayrı binada vatandaşa sağlık hizmeti vermeyen çalışılan hastane artık ihtiyaca cevap vermezken, söz konusu binalar yıkıldıktan sonra Seyhan nehri manzaralı 400 yatak kapasiteli modern bir hastane inşa edileceği bildirildi.