Gediz'de Su Sıkıntısı Çeken Mahallelere Yeni Terfi Hattı

Kütahya'nın Gediz ilçesinde, birleşik hat üzerinden su aldığı için içme suyu sıkıntısı çeken mahallelere yeni su terfi hattı yapılıyor.

Gediz'de Su Sıkıntısı Çeken Mahallelere Yeni Terfi Hattı
Salur su deposundan aynı hattan su alan Muhipler, Umurbey ve Ergenekon mahallelerinde yaşanan su sıkıntılarına kesin çözüm getirmek amacıyla Gediz Belediyesi tarafından yeni su terfi hattı projesi hazırlanarak çalışmalara başlandı.
Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, aynı terfi hattından su kullanmaları sebebiyle Muhipler, Umurbey ve Ergenekon Mahallelerinde yaşanan su sorununu ortadan kaldıracaklarını söyledi. Yapılan fizibilite çalışmaları neticesinde bu mahallelerin su hatlarının ayrılmasının şart olduğunu gördüklerini belirten Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, "160'lık mevcut hattın halen kullanıma devam edecek. Kesin çözüm için 250'lik polietilen borudan 500 metre uzunluğunda yeni bir su terfi hattı yapıyoruz. Kullanılacak malzeme belediyemiz tarafından alındı. İşçilik konusunda da ileriye yönelik bir çalışma gerçekleştirmek için her zaman ihtiyaç duyulan elektrofizyon kaynak cihazı alınarak belediyemize kazandırıldı. Bu cihaz sayesinde su arıza ekibimiz, yeni su terfi hattı yapımı ve tadilat işlemleri konusunda teknik donanıma kavuşturulmuş oldu. Çalışmalara başlandı. Kısa süre içerisinde tamamlanacak çalışmalar sonunda mevcut hattan muhipler mahallesine, yeni yapılan 250'lik hattan da Ergenekon ve Umurbey Mahallelerine su verilerek tüm su sorunu ortadan kaldırılmış olacak" dedi.