AK Parti İzmir Milletvekili Yemişçi: Eylülde çifte bayram yapacağız

Anayasa değişikliği için 12 Eylül 2010'da yapılacak halk oylaması öncesi AK Parti İzmir İl Teşkilatı'nın hazırladığı program dahilinde ilçe ziyaretler

Anayasa değişikliği için 12 Eylül 2010'da yapılacak halk oylaması öncesi AK Parti İzmir İl Teşkilatı'nın hazırladığı program dahilinde ilçe ziyaretlerine devam eden Milletvekili Tuğrul Yemişçi, Gaziemir'de vatandaşlarla biraraya geldi. Yeni anayasa düzenlemeleriyle ilgili bilgi veren Yemişçi, 12 Eylül'de sandıktan "evet" çıkacağını belirterek, "Eylülde çifte bayram yapacağız." dedi.

AK Parti Gaziemir İlçe Teşkilatı'nın düzenlediği iftar yemeğinde vatandaşlarla buluşan Milletvekili Yemişçi, geçmişte 1982 Anayasası'na karşı olanların, şimdilerde tam tersi bir çizgi benimsediğine dikkat çekti. Tuğrul Yemişçi, "72 milyonu temsil eden tüm siyasi partiler, siyasi liderler, milletvekilleri, parti teşkilatları, kimi dinlerseniz dinleyin herkes mevcut Anayasa'ya karşı ama ne hikmetse bu sefer değiştirmeye karşı oldular." şeklinde konuştu. Referandum sürecinin siyasi parti yarışına dönüştürülmek istendiği üzerinde duran Yemişçi, vatandaşı bu oyuna gelmemesi konusunda uyardı. Yemişçi, Anayasa'da yer alan eşitlik ilkesine eklenen, "Çocuklar, yaşlılar, özürlüler, harp ve vazife şehitlerinin dul ve yetimleriyle malul ve gaziler için alınacak tedbirler eşitlik ilkesine aykırı sayılmaz" ifadesiyle hakların güvence altına alındığının altını çizerek, değişikliğinin şart olduğunu vurguladı.