Ak Parti'den Sp'ye Referandum Ziyareti...

AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, referandum gezilerine Saadet Partisi (SP) Bursa İl Başkanlığı'nı ziyaret ederek devam etti.

Yalçın, Saadet Partisi (SP) Bursa İl Başkanı Hilmi Tanış'ı makamında ziyaret etti. Tanış Anayasada yapılan değişikliklerin Türk Halkı'nın lehine olduğundan dolayı referandumda evet diyeceklerini söyledi.
SP İl Başkanı Tanış "Değişiklikler milletimizin lehineyse kimin yaptığı önemli değildir. Bizim düşüncemize göre de anayasa değişiklik paketi milletimizin lehinedir. Milletimizi ön plana oturtan bu değişikliği halkımız onaylayacaktır" dedi.
Ülkemizde referandum kültürünün gelişmediğini ifade eden Tanış, "Bazı kesimler olayı genel seçim havasına dönüştürmeye çalışıyor. Burada anayasa maddeleri oylanacak, partiler oylanmayacak. Siyasi partileri oylar gibi anayasayı oylamak üzücü bir durumdur. Referandumu kendi içerisinde değerlendirmek gerekir" diye konuştu.
Tanış, "Ayak bağı olan unsurlar ortadan kaldırılıyor. Çalışanlar için yapılan düzenlemeler olumludur. Tam anlamıyla yeterli değildir ancak bu haliyle bile fevkalade iyileştirmeler söz konusudur. Saadet Partisi olarak referandumda milletimizin tercihinin "evet" olması için üzerimize düşeni yapıyoruz" şeklinde konuştu.
Ziyaretin amacının referandum süreci hakkında görüş alış verişinde bulunmak olduğunu ifade eden Ak Parti İl Başkanı Sedat Yalçın da "Siyasi partilerin amacı demokrasiyi güçlendirmek olmalıdır. Saadet Partisi'ne milletimizi düşünerek 'evet' dedikleri için şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.