Kto Başkanı Kilci'den İthal Et Açıklaması

Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Ali Kilci, "Et konusunda sorumsuzca açıklamalar yapılıyor" dedi.

Kto Başkanı Kilci'den İthal Et Açıklaması
"Et çok hassas bir konu" diyen Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Hasan Ali Kilci, vatandaşların hem hijyenik hem de ucuz et yemesinin gerektiğini belirterek, "Sorumsuzca açıklamalar yapılıyor. İthal et konusunda olumsuz sonuç alındı. Bu konuda çok ciddi çalışmalar yapılmalıdır. Kayseri Ticaret Odası olarak biz, küçük ve orta ölçekli besicilerin desteklenmesini istiyoruz" diye konuştu.
"20'YE YAKIN SOSYETE PAZARI TALEBİ VAR"
Kayseri'de sosyete pazarlarının çoğaldığına dikkat çeken Başkan Hasan Ali Kilci, 20'ye yakın sosyete pazarı kurmak için talepte bulunanların olduğunu bildirdi. "Bunların içinde üyelerimiz de var" diyen Başkan Kilci, "Bu konuda çiftte standart var. Diğer üyelerimizin kiraları ve vergileri bulunuyor. Ama bu tip yerlerde vergi ve kira nerdeyse olmuyor. Bu durum, hem kayıt içi ekonomide hem de kira konusunda bizim dürüst üyelerimize darbe vuruyor" dedi.
Sosyete pazarına karşı olduklarını bildiren Başkan Kilci, "ilgili kuruluşlar gerekli duyarlılığı göstermiyor. Biz sosyete pazarı kurulmasına destek vermeme kararlılığındayız" ifadelerinde bulundu.