15. Karboğazı Zafer Şöleni

Çukurova'nın düşman işgalinden kurtuluşunda büyük rol oynayan ve 44 Kuva-i Milliyecinin 1 tabur Fransa askerlerinin geçit vermediği yer olan Karboğazı'nda, Tarsus ve Gülek Belediyesi tarafından ortaklaşa organize ettiği 15'ncisi yapılan Karboğazı Zafer Şölenine, MHP'lilerin yoğun katılımı sebebiyle "Referanduma Hayır" damgasını vurdu

15. Karboğazı Zafer Şöleni
Çukurova'nın düşman işgalinden kurtuluşunda büyük rol oynayan ve 44 Kuva-i Milliyecinin 1 tabur Fransa askerlerinin geçit vermediği yer olan Karboğazı'nda, Tarsus ve Gülek Belediyesi tarafından ortaklaşa organize ettiği 15'ncisi yapılan Karboğazı Zafer Şölenine, MHP'lilerin yoğun katılımı sebebiyle "Referanduma Hayır" damgasını vurdu.
Şölene, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkan Vekili ve Mersin Milletvekili Mehmet Şandır, MHP Mersin Milletvekilleri Kadir Ural ve Akif Akkuş,Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Gülek Belediye Başkanı Tekin Çelik, Mersin MHP İl Başkanı Mahmut Tat, Ülkü Ocakları Genel başkan Yardımcısı Tolga Arslan, MHP Tarsus İlçe Başkanı Hakan Özbelli, Tarsus Ülkü Ocak Başkanı Muzaffer Şimşek, bazı çevre belde belediye başkanları, Kuva-i Milliye Tarsus ve Pozantı Dernekleri'nin üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan tören, Kuran-ı Kerim'in okunmasıyla devam etti.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Başbakanın doğru söylemediğini belirterek "12 Eylül günü yapılacak olan referandumda halk 'hayır' oyu vererek, hem AKP'yi hem de PKK'yı durdurmalı'' dedi. Şandır, "Referanduma sunulan Anayasa değişikliğinin Türkiye'nin birliği ve geleceği açısından bir yıkım projesi olduğunu'' savundu.
Türkiye'nin en önemli zenginliği ve stratejik değerinin Türk milletinin birliği olduğunu vurgulayan Şandır, "Başbakanın Kürt açılımı siyaset üreterek ve buna dayalı hukuk kurarak PKK'nın isteklerinin gerçekleştirilmesidir. Başbakanın demokratik açılımı aslında PKK açılımıdır ve bu bir yıkım projesidir. Halkımız 12 Eylül'de sandıkta AKP'nin PKK açılımını, milleti ayrıştıran, alt üst kimlik diye bölen siyasetini oylayacaktır. Halk, 'hayır' oyu vererek, hem AKP'yi hem de PKK'yı durdurmalı'' dedi.
Daha sonra söz alan Mersin Milletvekilleri Akif Akkuş ve Kadir Ural'da 12 Eylül'de yapılacak referandum'da halkın hayır oy kullanmasını istediler.
Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Karboğazı Zaferi'nin önemini ve 12 Eylül'de yapılacak referandumda neden hayır kullanılacaklarını anlattı.
Başkan Kocamaz, "Tarihini bilmeyen milletlerin coğrafyasını başka milletler çizermiş. Yine özgürlük satın alınamaz, mücadeleyle alınır, kanla alınır. Güneydoğu'yu bir nedenle birilerine peşkeş çekmek isteyenler, yüzyıllardır bu vatanın birliği bütünlüğü için cephelerde birlikte çarpıştığımız kız alıp kız verdiğimiz insanları bu ülkeden koparmak, bu ülkede yaşayan insanları etnik guruplar halinde birbirinden ayırmak gayreti içindedirler. Ama ben inanıyorum ki Türk milleti hiçbir zaman bu oyuna gelmeyecektir. Belki iki dönem bu zatı muhteremlere bir opsiyon tanınmıştır ama bu 12 Eylül Türk insanının kendine dönmesi, dikelmesi, ayağa kalması ve bu ülkeyi bölmek isteyenlere gerekli cevabı vermesi gereken gündür" dedi.
Gülek Belediye Başkanı Tekin Çelik ise, Karboğazı zaferini anlattı. Tekin, Karboğazı zaferinin bir destan olduğunu belirterek, "Bu destanı yazanlar, ateşten gömlek giyen yiğitlerdir. Bölgelerinde üzerine düşen görevi eksiksiz yapmak için ölümü göze alan yiğitlerdir. Karboğazı Savaşı, Çukurova'nın kurtuluşunda bir dönüm noktasıdır. Ankara Antlaşması'nın temelini oluşturur. Karboğazı Savaşları'yla her Gülekli'nin, her yöre insanının, her Türk'ün gururlanmak hakkıdır. Çünkü Karboğazı, Türk'ün onurunu kurtardığı yerlerden biridir" diye konuştu.
Yaklaşık 2 saat sahnede kalan Ahmet Şafak'a Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ile Gülek Belediye Başkanı Tekin Çelik çeşitli hediyeler verdi.
Zafer Şöleni kapsamında düzenlenen Türkmen oyunlarına yarışmacı olarak katılan vatandaşlar, birinci olup ödül kapmak için birbirleri ile kıyasıya yarıştı.