Şehrin içindeki parktan atılan iftar topu korkutuyor
Tokat Belediyesi'nin yıllardır gelenek haline getirdiği iftar ve sahur başlama ve sahur bitiş topları vatandaşlardan tepki çekiyor. 3 yıl öncesine kad
Konu hakkında açıklama yapan vatandaşlar, belediye ye yakın yerleşim yerinde oturduklarını, bu nedenle her top atışında korktuklarını, gece yatakta uyuyan küçük çocuklarının ise her top atışında ağlayarak uyandıklarını söyledi. Bazı vatandaşlar ise Tokat'ın kenar mahallesinde oturduklarını hiç top sesi duymadıklarını eskisi gibi Ramazan ayının neşesi top sesini tekrar duymak istediklerini dile getiriyor.
Tokat Belediyesi İtfaiye Müdürü Bekir Yıldız ise, 3 yıl öncesine kadar Ramazan topunun kaleden atıldığını, fakat top atışı esnasında küçük taş parçalarının koparak aşağıda bulunan evlere düştüğü için bu uygulamadan vazgeçtiklerini belirtti.Kalede halen devam eden restorasyon çalışmasının olduğunu bu nedenle kaleden top atışının şimdilik mümkün olmadığını ifade eden Yıldız, "Benim ikamet ettiğim evde merkezden uzak ve bende hiç top sesi duymuyorum. Zaten ezanlar okunuyor; top atışı olmasa bence daha güzel olur." dedi.
