Ürdün'ün en yüksek kulesini Abu Dabili firma yapacak

Ürdün'ün Abdali bölgesinde inşa edilecek ve 93,7 milyon dolara malolacak Rotana Otel Kulesi'nin inşaatını Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Abu D

Ürdün'ün Abdali bölgesinde inşa edilecek ve 93,7 milyon dolara malolacak Rotana Otel Kulesi'nin inşaatını Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Abu Dabi merkezli Arap İnşaat Şirketi üstlendi. Kule, 2013'te tamamlandığında 188 metre ile Ürdün'ün en yüksek binası ünvanını alacak.

Beş yıldızlı Rotana Oteli, yaklaşık 67 bin metre karelik alan üzerine kurulacak. Yedi kat zemin otoparkına 180 araç sığacak ve 50 katlı otelde 425 oda bulunacak. Otelde ayrıca müşterilerin kullanımı için spa, yüzme havuzu, restoranlar ve spor salonu inşa edilecek.

Genel müteahhit seçilen ve 1968 yılından bu yana Abu Dabi'de faaliyet gösteren Arap İnşaat Şirketi, kule inşaatının genelinden sorumlu olacak. Şirket yönetim kurulu başkanı Mahir Merehbi, son ihaleyi almaktan memnunluk duyduklarını ve Birleşik Arap Emirlikleri, Lübnan ve Katar'ın ardından Ürdün'de de modern bir kule inşa edeceklerini söyledi.