Türkiye'de ilk kez Balıkesir'de protokole kombine bilet satıldı

Bu yıl TFF 2. Lig'de mücadele edecek olan Balıkesirspor, sezon öncesi şehir protokolüne kombine bilet satışını başlattı. Türkiye'de ilk kez gerçekleşe

Bu yıl TFF 2. Lig'de mücadele edecek olan Balıkesirspor, sezon öncesi şehir protokolüne kombine bilet satışını başlattı. Türkiye'de ilk kez gerçekleşen uygulama ile vali, belediye başkanı, emniyet müdürü ve milletvekillerine 300 lira karşılığında kombine bilet satıldı.

Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan'ın başlattığı kampanya ile 'biletini al maça gel' sloganı çerçevesinde Balıkesirspor Başkanı Tuna Aktürk ve yönetimi kent protokolüne kırmızı-beyazlı takımın kombine biletlerini sattı. Kırmızı - beyazlı yönetim Vali Arslan, Belediye Başkanı İsmail Ok ve İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın'a kombine bilet satışı gerçekleştirdi.

Balıkesirspor'un iki üç yıl içinde Bank Asya 1. Lig'e çıkacağına inandığını belirten Vali Yılmaz Arslan, "Maça biletsiz gelmek aslında marifet değil. Herkes önemli insandır. Önemli olan bunun göstergesi maçlara ücretsiz girmek değildir. Bu mesajın iyi algılanması gerekir. Herkes parasını verip kombine biletini alsın. Herkes 'benimde bu işe bir katkım oldu' demenin rahatlığı içerisinde maça gelmeli." dedi.

Balıkesirspor Başkanı Tuna Aktürk ve yönetim kurulu üyeleri sezon öncesi kentin protokol üyelerin makamlarına ziyaret ederek, kombine biletleri satarak parasını peşin tahsil etti. Yöntemin, önümüzdeki günlerde milletvekilleri ve tüm basın kuruluşlarının sahiplerini de ziyaret ederek kombine bilet satışını yapacakları belirtildi.

Balıkesirspor maçları için sezonluk kombine bilet alan Belediye Başkanı Ok, bürokrat ve işadamlarını da kombine bilet almaya davet etti. Kulübün geçen sene TFF 2. Lig'e yükselerek büyük bir çıkış yaşadığını belirten Başkan Ok, herkesin Balıkesirspor'a destek vermesini istedi.

Kulübe destek olmak için belediye hizmet binası girişinde Balıkesirspor'un maçları için kombine bilet satış masası oluşturacaklarını da söyleyen Başkan Ok, "Bu şekilde biz de kentimizin takımına destek olmak istiyoruz. Kombine bilet almak isteyen vatandaşlarımız belediyemizden de bunları temin edebilirler." dedi.

Ziyarette konuşan Balıkesirspor Kulüp Başkanı Tuna Aktürk ise belediyenin takıma desteğinin büyük olduğunu belirtti. Takımın bir çok ihtiyacının belediyenin desteği ile karşılandığını hatırlatan Aktürk, "Başkanımız kulübümüze hiçbir destekten kaçınmıyor. Takımımızın bu durumda olmasının en büyük sebeplerinden biri başkanımızın desteğidir. Aynı duyarlılığı Balıkesirspor sevenlerden de bekliyoruz." diye konuştu.