Türk dizisinden etkilenen Filistinli çocuk kendini astı

Filistin'de, Beytüllahim kentinin güneyindeki El Firdevs kasabasında yaşayan 12 yaşındaki çocuk, Türk dizisindeki bir sahneyi taklit etmek isterken ya

Filistin'de, Beytüllahim kentinin güneyindeki El Firdevs kasabasında yaşayan 12 yaşındaki çocuk, Türk dizisindeki bir sahneyi taklit etmek isterken yanlışlıkla kendini astı.

Polis yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre, Mutasım Yasir Salahat, boynuna doladığı ipin bir ucunu ağaca bağlayıp inthar sahnesini oynamak istedi. Gencin babası ise, ertesi sabah oğlunun cansız cesedini ağaca asılmış şekilde buldu. Baba, oğlunu çözerek Bet Jala hastanesine götürse de doktorlar gencin ölmüş olduğunu belirtti ve durumu polise bildirmesini istedi. Baba, önce oğlunu polise haber vermeden gizlice eve geri götürdü. Polisin gencin ölümünden daha sonra haberdar olması üzerine cesedin otopsi için hastaneye getirilmesi istendi. Acılı baba önce karşı gelse de cesedi teslim etti.

Polis, Salahat'ın ölümü üzerine yayınladığı raporda, Filistinli gencin çanak antenlerle izlenen Türk dizilerinden aşırı şekilde etkilendiğini belirtti. Edinilen bilgiye göre Salahat, daha önce de bir çok akraba ve komşusu tarafından bir dizideki kahramanın intihar sahnesini taklit etmeye çalışırken görülmüş. Salahat'ın tanıdıkları, buna rağmen çocuğun sadece oyun oynadığını ve kendine zarar verecek bir harekette bulunmayacağını düşündüğünden müdahale etmemiş.

Mutasım Yasir Salahat'ın hangi Türk dizisinden etkilendiği ise netlik kazanmadı.