Emniyet'ten kaçak içki imalathanesine şok baskın (Özel)

Esenler'de bir iş yerinde kaçak içki üretildiği ihbarını alan polis ekipleri, imalathaneye ani bir baskın düzenledi. 10 kişiyi gözaltına alan ekipler,

Esenler'de bir iş yerinde kaçak içki üretildiği ihbarını alan polis ekipleri, imalathaneye ani bir baskın düzenledi. 10 kişiyi gözaltına alan ekipler, 3 bine yakın doldurulmuş içki şişesinin yanısıra çok sayıda boş şişe, kapak ve amblem ele geçirdi.

Turgutreis Mahallesi Giyimkent Sitesi'nde sahte içki imal edildiği bilgisini alan Esenler Asayiş Büro Amirliği ekipleri, iş yerini takibe aldı. Mekanda sahte içki üretildiğini ve doldurulduğunu belirleyen ekipler, imalathaneye operasyon düzenledi. Mekana giren polisler, şüpheliler kaçmaya çalıştıysa da Abdurrahman Ö., İlhami Y. Ahmet O.'yla birlikte aralarında yaşları 18'den küçük çocukların da bulunduğu 10 kişiyi gözaltına aldı.

Sahte içki üretilen mekanı inceleyen asayiş büro polisleri, sağlıksız koşullarda şişelenmeyi bekleyen yüzlerce litrelik alkol ve çok sayıda şişelenmiş içki buldu. Operasyonda 1620 şişe votka, 540 şişe cin, 235 şişe viski, 850 adet boş içki şişesi, 3 bin 500'e yakın çeşitli içki markalarına ait kağıt amblem, 310 bilyeli şişe kapağı ve 4 büyük kazan ele geçirdi. İçkinin sahte olduğunu vatandaş anlamasın diye elinden geleni yapan kalpazanların sahte TEKEL bandrolü bastıkları, hatta içki kapaklarına soğuk mühür bile vurdukları dikkatlerden kaçmadı. İçkinin üretildiği mekânın ve bekletildiği kazanların kirli ve uygunsuz koşullarda olması ise zanlıların insan sağlığını hiçe saydığını kanıtlar nitelikteydi.

İfadeleri alınan şüpheliler adli makamlara sevk edilirken, 10 zanlı savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı. Konuyla ilgili bir şahsın firari olduğu ve polis ekiplerinin soruşturmasının devam ettiği öğrenildi.