CHP Giresun İl Başkanı Aykut Gezmiş, GİŞHAD'ı 'hayır' oyu vermeye davet etti

CHP Giresun İl Başkanı Aykut Gezmiş, Giresun İş Hayatı Dayanışma Derneği (GİŞHAD)'ni ziyaret ederek, üyelerine 12 Eylül tarihinde yapılacak olan refer

CHP Giresun İl Başkanı Aykut Gezmiş, Giresun İş Hayatı Dayanışma Derneği (GİŞHAD)'ni ziyaret ederek, üyelerine 12 Eylül tarihinde yapılacak olan referandumda 'hayır' kullanmalarını istedi. Gezmiş yaptığı konuşmada, 12 Eylül referandumuyla ilgili bilgiler verdiklerini söyledi. Referandumla alakalı Türk halkının yeterli bilgiye sahip olmadığını öne süren Gezmiş, "Referandumda 26 maddeyi içeren bir pakete 'evet' ya da 'hayır' diyeceğiz. Ancak bu maddelerin ne olduğunu kimse bilmiyor. Neye 'evet' ya da 'hayır' diyeceğini bilememekte. İşte biz de bu noktada sivil tolum örgütleri ve vatandaşlarımızı ziyaret ederek bilgilendiriyoruz." dedi.

GİŞHAD üyelerinden referandumda 'hayır' oyu kullanmalarını isteyen Gezmiş,"Anayasa Değişiklik Paketi'nde 26 madde bulunuyor. Bu maddelerden ikisi çok önemli. O, iki madde yargıyla alakalı. AK Parti yasama ve yürütmeden sonra yargıyı da ele geçirmek istiyor. AK Parti temel direk olan yargıyı yıkmanın hedefinde. Yargıyı tekeli altına almak istiyor. AK Parti bu üç unsuru ele geçirerek adeta diktatörlük peşinde. Padişahta bile böyle yetkiler bulunmuyor." diye konuştu.