Kültür Sanat Yüklü Kamyon Son Durakta Durdu

Ortaca Belediyesi tarafından bu yıl 10'uncusu düzenlenen ve 30 gündür devam eden Ekin Kültür Sanat Günleri, final gecesiyle sona erdi.

Kültür Sanat Yüklü Kamyon Son Durakta Durdu
Son gün etkinliklerinin açılışında Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, etkinlikte sponsor olarak katkıda bulunan firmalara teşekkür plaketi verip, teşekkür ederek kutladı. Kamyon üzerinde Ortaca'nın köyleri ile Dalyan Beldesi'nde etkinliklerini tamamlayıp, ilçenin mahallelerinde kültür ve sanat yüklü kamyonuyla devam eden etkinlik, uzun bir maratondan sonra ilçe merkezinde son buldu.
Kerimoğlu Türküsü'nün tiyatroya uyarlanışı, Belediye Halk Oyunları Ekibi'nin oynadığı halk oyunlarından sonra, bayanların katıldığı elma yeme ve yoğurt yeme yarışmalarından sonra, Minik sanatçılardan kurulu Metrapol Okestrasının seslendirdiği şarkılar izleyicilerinin beğenisini kazanırken, etkinlikte çok sayıda izleyici yer aldı.
Etkinliklerinin kapanışında konuşan Ekin Kültür Sanat Günleri Yapımcısı Nadir Şahin, "5 Temmuz tarihinde Gölbaşı köyünden yola çıkan kültür ve sanat yüklü kamyonumuz, ilçemizin 14 köyünü dolaştıktan sonra, ilçe merkezindeki mahallelerde devam etti. Etkinlikte caz, tiyatro, söyleşiler, örf adet ve geleneklerimizi yaşatıldığımız için mutluyuz. 30 gün süren bu yolculuk serüveninde hem izleyiciler, hem de kamyondaki yolcular hafızalardan silinmeyecek güzelliklerle dolu anıları birlikte yaşadık. Köylerimizde kamyon üzerinde yapılan caz konserini tanıtıp, geleneklerimizi köylülerimiz ile birlikte yaşattık. Hem bizler mutlu olduk, hem de gittiğimiz bütün köylülerimiz ve mahallelerimizle belediye olarak bütünleştik. Bugün final gecesiyle etkinliğimiz son buldu" dedi.