Hatay'daki genç işadamları referandumda evet oyu kullanacak

Hatay'daki 6 işadamları derneği, 12 Eylül'de gerçekleştirilecek referandumu partiler üstü bir mesele olarak gördükleri için "evet" oyu kullanacakların

Hatay'daki 6 işadamları derneği, 12 Eylül'de gerçekleştirilecek referandumu partiler üstü bir mesele olarak gördükleri için "evet" oyu kullanacaklarını açıkladı.

TUSKON 'a bağlı, Hatay Birleşik Sanayici ve İşadamları Derneği (BİRSİAD), Körfez İskenderun Sanayici İşadamları Derneği (KİSİAD), Dörtyol Girişimci İşadamları Derneği (DÖGİAD), Payas Sanayici İşadamları Derneği (PAYSİAD), Erzin Genç İşadamları Derneği (ERGİAD), Kırıkhan Sanayici ve İşadamları Derneği (KİSED) adına açıklama yapan BİRSİAD Başkanı Ali İşgören, 12 Eylül'de oylanacak Anayasa değişiklik paketini, halkın seçtiklerinin gerçek anlamda iktidar olabilmesi için önemli bir adım olduğunu söyledi.

İşgören, siyasi görüşleri bir yana bırakarak, referanduma "evet" demenin toplumun demokrasiyi özümsediğinin ve kendi hakkındaki kararları kendisinin verebilme rüştüne erdiğinin ispatı olacağını söyledi.

Başkan İşgören şu açıklamalarda bulundu: "Artık yargılanamayan kimse kalmayacaktır. Yeni paket meclis başkanı ve genelkurmay başkanı da dâhil olmak üzere asker-sivil herkese görevlerinden doğabilecek suçlarından dolayı yüce divanda yargılanma yolunu açmaktadır. Askeri hâkimler hiyerarşi baskısından kurtulacaktır. Hâkimlik teminatı geçerli kılınarak, askeri hâkimler hiyerarşi baskısından kurtulup, adil karar verebilir hale gelmektedir. HSYK'nın üye sayısı artırılarak, yapısı değiştirilerek, kurulun daha demokratik ve etkilenebilirlikten uzak bir yapıya kavuşması sağlanmaktadır. Toplumun zayıf kesimleri, koruma altına alınacaktır. Çocuklar, yaşlılar, özürlüler, maluller, gaziler ile harp ve vazife şehitlerinin, dul ve yetimler pozitif ayrımcılıktan yararlanabilecektir. Kişisel veriler korunacaktır. Herkes kendisi ile ilgili kişisel verilerin korunmasını isteme hakkına sahip olacaktır. Kişisel veriler ancak kişilerin kendi rızası ve kanunda ön görülen hallerde işlenebilecektir. Vatandaşların yurtdışına çıkma özgürlüğü ancak, hâkim kararı ile sınırlanabilecektir. Çocuklar her türlü istismara karşı devlet koruması altına alınmış olacaktır. İşçiler aynı anda birden fazla sendikaya üye olabileceklerdir. Memura toplu sözleşme hakkı verilmekte, memurlara yönelik uyarma ve kınama cezalarına yargı denetimi açılmaktadır. Kamu denetçiliği (Ombudsmanlık) kurumu, oluşturulmakta, parti kapatmaya bağlı olarak milletvekilliliğinin düşürülmesinin önüne geçilmektedir. Anayasa mahkemesinin yapısı yeniden düzenlenmekte, üye sayısı artırılmakta ve görev süresi 12 yıl ile sınırlandırılmaktadır. Bu maddeler ışığında 12 Eylül referandumunda oyumuz "evet" olacaktır."