Aşırı Sıcaklar Çocukları Ölüme Meydan Okutuyor

Aydın'da sıcakların rekor seviyeye ulaştığı son günlerde sıcaklardan bunalan çocuklar süs havuzlarında serinliyor

Aşırı Sıcaklar Çocukları Ölüme Meydan Okutuyor
Aydın'da sıcakların rekor seviyeye ulaştığı son günlerde sıcaklardan bunalan çocuklar süs havuzlarında serinliyor. Elektrik tesisatı döşeli havuza hiç gözüne kırpmadan giren çocuklar, serinlemek için adeta ölümü göze alıyorlar.
Türkiye'deki en sıcak iller arasında yer alan Aydın'da aşırı sıcaklar Aydınlıları iyice bunalttı. Aydın'da sıcaklık önceki gün gölgede 43 dereceye gösterirken güneşte ise sıcaklık 54 dereceyi buldu. Aşırı sıcaklardan etkilenen çocuklarda serinlemek ve oyun amacıyla hayatlarını hiçe sayarak içerisinden elektrik tesisatı geçen fıskiyeli havuzlara giriyorlar.
Aydın'da İstasyon meydanı Sulu Parktak içerisindeki elektrik tesisatı bulunan fıskiyeli havuzlara giren çocuklar görenleri adeta hayrete düşürdü. Aydın Belediyesi görevlilerinin ve polislerin tüm ikazlarına rağmen çocuklar hayatlarını hiçe sayarak suda eğlenmelerine devam ettiler.
Çevreden geçen vatandaşlar, çocukların bilinçsizce suya girerek ölüm tehlikesi ile karşı karşıya geldiğini, yetkililerin daha caydırıcı önlemler alması gerektiğini ifade ettiler.
Yaşları 8 ile 15 arasında değişen çocuklar ise, aşırı sıcaktan bunaldıklarını ancak havuza gidecek paraları olmadığı için süs havuzunda ve sulama kanallarında serinlemeye çalıştıklarını söylediler.