TZOB: Türkiye'nin elindeki buğday stoku nisan ayına kadar tükenecek

Türkiye Ziraatçılar Derneği Başkanı İbrahim Yetkin, önümüzdeki yıl nisana kadar Türkiye'nin elindeki buğday stokunun tükeneceğini ileri sürdü.

Zira

Türkiye Ziraatçılar Derneği Başkanı İbrahim Yetkin, önümüzdeki yıl nisana kadar Türkiye'nin elindeki buğday stokunun tükeneceğini ileri sürdü.

Ziraatçılar Derneğinde düzenlediği basın toplantısında konuşan Yetkin, dünya genelinde buğday üretiminde düşüş yaşandığını belirterek, ülkemizde halen buğday üretiminde bir artışın olmadığını kaydetti. Yetkin, dünyada buğday üretimini artıran tek ülkenin de Arjantin olduğuna dikkat çekti.

Yetkin, gazetecilerin, buğday üretimindeki düşüşe bağlı olarak ekmek fiyatlarında bir artış yaşanmasının söz konusu olup olmayacağı yönündeki soruya, Ramazan ayının ardından ekmek fiyatlarında yüzde 15 oranında bir artış beklediğini vurguladı. Yetkin, Türkiye'de şu an ekmek fiyatlarında bir zamma gerek olmadığını ve Türkiye'nin dünyada en pahalı ekmek yiyen ülkeler arasında 4. olduğunu söyledi.

Et ithaline de değinen Yetkin, yurtdışından getirilen hayvanlara rağmen et fiyatlarını düşürmediğini, aksine et fiyatlarını yükselttiğini savundu. Et ithalinin belirli firmalar üzerinden yapılmasını eleştiren Yetkin, bu uygulama ile et fiyatlarının belirli kişilerin tekelinde kalacağını ifade etti. Türkiye'de yeterli sayıda damızlık hayvanın olmadığını söyleyen Yetkin, şap hastalığı endişesi nedeniyle damızlık hayvan ithalinin yapılamadığını belirtti.

İbrahim Yetkin, Genetiği Değiştirilmiş Organizmalarla (GDO) ilgili çıkan yönetmelikten memnun olduklarını ifade etti.