Çiçek: Demokraside Bazı Eksiklikler Var Şereflikoçhisar

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, 'Demokraside bazı eksiklikler var, bunun kaynağı şu anki Anayasadır' dedi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, 'Demokraside bazı eksiklikler var, bunun kaynağı şu anki Anayasadır' dedi.
Çiçek, Ankara'nın Evren ve Şereflikoçhisar ilçelerinde vatandaşlarla bir araya geldi.
Evren ilçesinin MHP'li Belediye Başkanı Nedim Keskin'e, kendisini ziyaret etmediği için sitemde bulunan Çiçek, vatandaşlarla ayak üstü sohbet etti.
AK Parti İlçe Başkanlığı önünde konuşan Çiçek, 'Dünyada sıkıntısı olmayan ülke yok. Bu sıkıntıları yenmek, kardeşliği, birlik ve beraberliği sağlamakla olur. Siyasi partiler arasındaki farklılıklar düşmanlık sebebi olamaz, sorunları barış içinde çözmeliyiz' dedi.
Türkiye'nin, 87 yıl önce doğru tercih yaparak Cumhuriyet'e geçtiğini belirten Çiçek, 'Dünyanın en gelişmiş 20 ülkesi arasında yerimizi aldık. Demokraside bazı eksiklikler var, bunun kaynağı şu anki Anayasadır. Bu Anayasa 1982 yılında yapıldı. O döneme göre düzenlendi. 28 yıldır bu Anayasayı tartışıyoruz. 82 Anayasası'nda 16 defa değişiklik yapıldı. 27 maddelik Anayasa değişikliğini 12 Eylül'de halka soracağız' diye konuştu.
İftarını Şereflikoçhisar'da yapan Çiçek, Şereflikoçhisarlılardan referandumda 'evet' oyu kullanmalarını istedi.
14.08.2010 22:58:59