Ak Parti, Kuruluşunun 14. Yılı Onuruna 62 Bin Partiliye İftar Verdi

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı, AK Parti'nin 14

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı, AK Parti'nin 14. kuruluş yıl dönümü onuruna 39 ilçede 62 bin parti mensubuna iftar verdi. İftara ev sahipliği yapan AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, "Bugün bu teşkilatın önünde, bu millet sevdalısı genel başkanı ve başbakanının önünde, ülkemizi aydınlık yarınlara taşıyacak yeni ufuklara yelken açacağız. O yelkenli bu ülkeyi aydınlık yarınlara taşıyacak" dedi.
AK Parti İstanbul İl Başkanlığı, 2001 yılından bu yana partiye hizmet vermiş tüm teşkilat mensuplarına toplu iftar verdi. Partinin kuruluş yıl dönümüne denk getirilen iftar programı kuruluş onuruna 39 ilçede aynı anda verildi. İstanbul genelinde verilen iftara yaklaşık 62 bin teşkilat mensubunun davet edildiği belirtildi. İftar programının ev sahipliğini yapan AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, bu anlamlı günde iftarını Gaziosmanpaşa'daki Mevlana Sosyal Tesisleri'nde açtı. İftara Babuşçu'nu yanı
sıra Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Erhan Erol ile yüzlerce parti mensubu katıldı.
İftarın ardından bir konuşma yapan Babuşçu, "Büyük ve kutlu bir kervanın yolcuları olarak hedefe ilerliyoruz. Bugün bu teşkilatın önünde, bu millet sevdalısı genel başkanı ve başbakanının önünde, ülkemizi aydınlık yarınlara taşıyacak yeni ufuklara yelken açacağız. O yelkenli bu ülkeyi aydınlık yarınlara taşıyacak" dedi.
Konuşmasında başörtüsü sorununa değinen Babuşçu, "22 Temmuz öncesi yaşadığımız süreci hatırlayın. 411 milletveklilinin oyuyla ülkenin kangren haline gelmiş meselelerinden biri olan başörtüsü yasağı kalktı diye seviniyorduk. Ama ana muhalefet partisinin ana muhalefet mahkemesi haline neredeyse dönüştürdüğü Anayasa Mahkemesi'nin başvurusuyla hukukun, hukuk normlarının düşünce kriteri, üslubu, yöntemi dışında kararlar verildiği bir süreci yaşadık. O zaman gözyaşlarımız aktı. 22 Temmuz sürecinde başka hukuk
alametleri de karşımıza çıktı. Mesela 367 gibi. Yine yollara düştük. Seferber olduk. Ve 22 temmuzun da haklı gururunu yaşadık. 13 Eylül'de de bu ülke farklı bir güne uyanacaktır" diye konuştu.