'Sosyal sorumluluk' projelerine ağırlık veren şirketler ön plana çıkıyor

Sigorta sektöründe 'sosyal sorumluluk' projelerine ağırlık veren şirketlerin daha çok haberinin yayınlandığı bildirildi.

Türkiye'de 70 yıldır m

Sigorta sektöründe 'sosyal sorumluluk' projelerine ağırlık veren şirketlerin daha çok haberinin yayınlandığı bildirildi.

Türkiye'de 70 yıldır medya takip sektörünün öncüsü olan Interpress, sigorta şirketlerinin geçtiğimiz ay yazılı basında çıkan haberlerini mercek altına aldı. Araştırma sonucu sektörde 'sosyal sorumluluk' projelerine ağırlık veren şirketlerin daha çok haberinin yayınlandığı ortaya çıktı. Araştırmaya göre; en çok haber olan firmalar, Aksigorta, Anadolu ve Fiba Sigorta olurken, televizyon reklamlarında Axa Oyak, radyo reklamlarında ise Anadolu Sigorta ilk sırada yer aldı.

Interpress, sigorta sektörünün geçtiğimiz ay yazılı basında çıkan yansımalarını mercek altına aldı. Ulusal, bölgesel ve yerel gazete ve dergileri baz alarak yapılan araştırmaya göre; Temmuz ayında sigorta başlığı altında bin 504 haber ve yazı yayınlandı, ülkemizde faaliyet gösteren 60'a yakın sigorta şirketi içinde 35 tanesi 764 habere konu oldu.

Sektörde yer alan şirketler kurumsal hizmet haberleri bazında birbirlerine çok yakın sayılara ulaşırken, fark oluşturan haberlerin 'sosyal sorumluluk' alanında yapılan faaliyetler olduğu görüldü.

Interpress'in yaptığı analiz raporunda ilk sırayı, Arama Kurtarma Derneği (AKUT) ile ortaklaşa 'Hayata Devam Türkiye' sloganıyla yürütülen, 'Afet Eğitim TIR' konvoyunun Türkiye genelindeki il ve ilçelerde doğal afetler ve sigorta bilinci konusunda verdiği eğitim haberlerinin ağırlıklı çıktığı 105 haberle Aksigorta aldı. İkinci sırada 76 haber ile Anadolu Sigorta yer aldı. Anadolu Sigorta, kaybolmaya yüz tutmuş meslekleri canlandırmak için Kültür ve Turizm Bakanlığı danışmanlığı ile yaptığı 'Bir Usta Bin Usta' projesi haberleriyle öne çıktı. Hisselerine ilişkin Japon sigorta şirketi ile alım-satım sözleşmesi imzalayan Fiba Sigorta ise 64 haber ile geçtiğimiz ay üçüncü sırada yer aldı. Allianz Sigorta 58 haberle dördüncü olurken, Ankara Sigorta da 43 haber ile beşinci sırayı aldı.

Interpress bünyesinde yer alan ve görsel medya takibi sektörü firması olan Nar Ajans verilerine göre, Temmuz ayında sigorta şirketleri reklam çalışmalarında televizyon ve radyoya ağırlık verdi. Televizyonda en çok Axa Oyak, Ankara ve Allianz Sigorta'nın reklam spotları yayınlandı. Radyo reklamlarında ise Anadolu Sigorta ve Anadolu Hayat Emeklilik Sigorta'yı, Ergo-İsviçre Sigorta takip etti.