Gaziantep'te oto tamircileri Sanayi Sitesi'nde toplanacak

Gaziantep merkez Şahinbey Belediyesi, ilçenin farklı bölgelerinde çalışan oto tamircilerini biraraya toplamak için sanayi sitesi yapacağını duyurdu. <

Gaziantep merkez Şahinbey Belediyesi, ilçenin farklı bölgelerinde çalışan oto tamircilerini biraraya toplamak için sanayi sitesi yapacağını duyurdu.

Esnafın daha rahat çalışabilmesi için yapılacak sitenin tanıtım toplantısı, Şahinbey Kültür Merkezi'nde yapıldı. Toplantıda konuşan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, belediyelerin görevlerinin, sadece yol ve kaldırım yapmak olmadığına dikkat çekerek, gelişen belediyecilik anlayışıyla esnafa da yardımcı olmak için çalıştıklarını ifade etti.

Esnafın önünü açmak, ticari alanlara yerleştirmek ve sağlıklı çalışma ortamları sağlamanın da belediyenin görevi olduğunu belirten Mehmet Tahmazoğlu, göreve geldiği günden itibaren esnafın işlerini kolaylaştırmak adına, fenni muayene harcı ve işyeri açma ruhsat harcında yüzde 70'lere varan indirim yaptıklarını hatırlattı. Daha önce 20 metrekare oto tamircisi dükkanın ruhsat harcının 384 TL olduğunu söyleyen Tahmazoğlu, şimdi bu rakamın 54 TL'ye düştürüldüğünü ifade etti. Tahmazoğlu, şöyle konuştu:

"Biz esnafımızdan metrekare başına 1 TL ruhsat ücreti alıyoruz. Biz her zaman esnafımızın yanındayız. Bildiğiniz gibi küçük sanayi sitesi şehrin doğusunda kalmış ve artan nüfusla birlikte yetersiz kalmıştır. Ayrıca, eski garajlar bölgesinde, Güneş ve Ocaklar mahallelerinde evlerle iç içe kurulan oto tamircileri ise çirkin görüntü sağlayarak vatandaşları büyük oranda rahatsız etmektedir. Bu bölgedeki oto tamircilerimiz rahat bir şekilde çalışamamaktadır. Esnafımızı bu sıkıntıdan kurtarmak için Karataş bölgesinde çevre yolunun arka tarafında yeşil alanları, sosyal tesisleri olan şehre uzak olmayan bir noktada TOKİ'den satın aldığımız bir alana yeni sanayi sitesi yapmayı planlıyoruz. Amacımız, esnafımızı şehirden kopuk olmayan, ulaşımı kolay modern bir siteye taşımak."

Oto Makine Sanatkarları Esnaf Odası Başkanı Mustafa Kemal Güneş de zor şartlarda çalışan esnafı, daha modern ve sağlıklı ortamda çalıştırmak için ilk adımın atıldığını kaydetti. Güneş, "Bugün bizlerin mutlu günü. Şahinbey ilçemizde değişik noktalarda dağınık bir şekilde şehir içinde 2 bin kadar esnafımız bulunmaktadır. Amacımız, bu esnaflarımızı bir araya toplayıp kendisine ait bir işyeri kurmasını sağlayarak, yeni bir sanayi sitesi kurmaktır. Bizlere bu konuda yardımcı olan herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Şahinbey Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen tanıtım toplantısına; Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı ve Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Mehmet Erdoğan, Halil Mazıcıoğlu, Özlem Müftüoğlu, Mehmet Sarı, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Gzüelbey, AK Parti Gaziantep İl Başkanı Ahmet Uzer, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Esnaf Odaları Birlik Başkanı Ömer Küsbeoğlu, Oto Makine Sanatkarları Esnaf Odası Başkanı Mustafa Kemal Güneş ve oto tamirci esnafları katıldı.