Gümüşhaneli Kan Bağışından Haberdar Değil

Gümüşhane Kızılay Kan Bağışı Merkezi sorumlu müdürü Uzm. Dr. Ekber Şerifhan, Gümüşhaneliler'in kan bağışından haberdar olmadığını, kan bağışının onurlu ve insancıl bir davranış olduğunu söyledi.

Gümüşhaneli Kan Bağışından Haberdar Değil
Geçtiğimiz günlerde Sağlık Müdürlüğü'ne kurdukları stant ile kan bağışı alan Kızılay, vatandaşları her 3 ayda bir kan vermeye davet etti. Uzm. Dr. Ekber Şerifhan, "Kan bağışının yanı sıra halkı kan bağışı konusunda bilinçlendirmek, gönüllü, düzenli ve bilinçli kan bağışçılarının sayısını arttırmak amacıyla çalışma yapıyoruz" dedi.
18-65 yaş arasındaki her yetişkinin 3 ayda bir kan vermesi gerektiğini vurgulayan Dr. Şerifhan, kan vermenin herhangi bir yan etkisinin olmadığını belirtti. Ramazan boyunca 16.00-24.00 saatleri arasında kan bağışında bulunmak isteyen vatandaşlara hizmet vereceklerini ifade eden Şerifhan, "Kan verince, kan yapan organlar uyarılır ve kan yapmaya sevk edilir, kan hücreleri yenilenir, insan psikolojik olarak rahatlar, kendini huzurlu hisseder, daha sonra kendisine kan verilmesi gerektiğinde bunu yapacak insanların çıkacağını düşünerek güven duyar. Her kan bağışlayana kan grubu, kan sayımı ve kan yoluyla bulaşan hastalıklarla ilgili tarama testleri uygulanır. Gönüllü bağışçılardan alınan kan, güvenli kan olduğundan kan yoluyla hastalık buluşması da daha az olmaktadır. Sonuç olarak gönüllü bağışçıların sayısının artması, toplumun sağlık düzeyi üzerine olumlu etki yapmaktadır. Yılda iki kez kan vermek, vücudu yeniler" diye konuştu.