Vali İmga: Afyonkarahisar'ın SBS'de başarısı her geçen yıl artıyor

Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga, 6., 7. ve 8. sınıf öğrencilerinin katıldığı Seviye Belirleme Sınavı (SBS)'nda Afyonkarahisar'ın başarısının her geçe

Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga, 6., 7. ve 8. sınıf öğrencilerinin katıldığı Seviye Belirleme Sınavı (SBS)'nda Afyonkarahisar'ın başarısının her geçen yıl arttığını söyledi.

Gazetecilere açıklamada bulunan Vali Haluk İmga, SBS'de Afyon'un son yıllarda çok önemli mesafe kat ettiğini bildirdi.

Bundan 4 sene önce SBS sonuçlarına göre, Türkiye genelinde Afyonkarahisar'ın 56. sırada yer aldığını hatırlatan İmga, bir sene sonra 40. sıraya yükseldiğini söyledi. Geçen yıl 37. sıraya yükselen Afyon'un 2010 SBS'de büyük bir başarıya imza atarak 15. sıraya yükseldiğini kaydetti. İmga, bu seneki SBS'de Afyon'dan 23 öğrencinin Türkiye birinciliği kazandığını bildirdi.

Şehrin başarısının yükselmesinin sevindirici bir gelişme olduğunu aktaran İmga, başarı elde eden öğrenciler ile eğitim ve öğretimin niteliğini artırmak için gayret gösteren ve bu başarının yakalanmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. Başarının yakalanmasında öğrencilerin büyük gayret gösterdiğini dile getiren İmga, öğrencileri gözlerinden öptüğünü söyledi. İmga, Afyonkarahisar'ın eğitimdeki başarısının artarak devam edeceğine inandığını sözlerine ekledi.