Türk Kızılayından Ramazan Yardımları Ankara

Türk Kızılayı, Ramazan ayı süresince kurban eti konservesi, sıcak yemek dağıtımı, Ramazan paketi kampanyası ve iftar çadırları ile sosyal yardımlarını sürdürecek.

Türk Kızılayı, Ramazan ayı süresince kurban eti konservesi, sıcak yemek dağıtımı, Ramazan paketi kampanyası ve iftar çadırları ile sosyal yardımlarını sürdürecek.
Türk Kızılayından yapılan yazılı açıklamaya göre, kuruma vekalet yoluyla verilen kurbanların kesimleri, dini vecibelere uygun ortamlarda sağlıklı ve hijyenik şartlarda yapılıyor. Et Balık Kurumu tesislerinde üretilen et konserveleri yıl boyunca özellikle de Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.
Bu yıl Ramazan ayında 73 bin 44 adedi kuşbaşı, 73 bin 44'ü kıyma konservesi olmak üzere 146 bin 88 adet et konservesi Türk Kızılayı şubeleri aracılığıyla ihtiyaç sahibi ailelerin adreslerine götürülecek. 
Yıl boyunca süren adak kurban kesimi bu Ramazan ayında da sürecek. Önceki yıllarda olduğu gibi Türk Kızılayı bu yıl da yardımseverlerin zekat ve adak bağışlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak.

-RAMAZAN GIDA PAKETİ KAMPANYASI-

Migros ve Kipa mağazalarında Türk Kızılayı adına satışa sunulacak olan 'Ramazan Gıda Paketleri'nin ihtiyaç sahiplerine dağıtılması Ramazan süresince gerçekleştirilecek. Kampanya kapsamında Migros 3, Kipa ise 5 farklı içerikte Ramazan paketleri hazırladı.
Bağışlamak istediği kadar paketi alan müşteri, Türk Kızılayı standına yönlendirilecek. Bağışı alan Kızılay görevlisi, paketin üzerine Türk Kızılayı logosunu yapıştıracak ve bağış makbuzu ile müşteriden koliyi teslim alacak. Müşteriler, bağışlayacakları Ramazan paketi sayısı konusunda sınırlandırılmayacak. Bağışçılar, Ramazan paketlerinin ihtiyaç sahiplerine ulaşması hakkında kısa mesaj veya e-mail aracılığıyla bilgilendirilecek.
Ayrıca, Migros, Tansaş, 5M, Şok mağazaları ile Sanal Market'ten dileyen kişiler, 72 il ve bin 800'ü aşkın noktadan, Kızılaya Ramazan kolisi bağışında bulunabilecek. Kasalardaki yetkililere bağış yapmak istedikleri kolinin cinsini belirten müşteriler, dilerse bir form doldurarak daha sonrasında Kızılaydan hem teşekkür mektubu hem de bağışlarla ilgili bilgilendirme notu alabilecek. Kasada form doldurmak için vakit harcamak istemeyen müşteriler ise sadece koli bedelini ödeyecek.

-AŞEVLERİNDEN SICAK YEMEK DAĞITIMI-

Yurt çapında faaliyet gösteren toplam 11 Türk Kızılayı aşevinden 5'i olağan yemek hizmetlerine devam ederken 5 aşevi de hem iftar hem de günlük yemek ikramında bulunacak. Bir aşevi de kuru gıda dağıtımı yoluyla çalışmalarına devam edecek. 
Türk Kızılayı Ramazan ayı süresince, KKTC'de yaşayan ihtiyaç sahibi kişilere ulaşmak, birlik, beraberlik ve dayanışma duygularını yaşatabilmek için 8 ayrı noktada (Lefkoşa, Girne, Lefke, Gazi Magosa, Güzelyurt, İskele, Esentepe ve Dip Karpaz) Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı ve KKTC Türk Büyükelçiliği işbirliğiyle iftar çadırları kuracak. Bu yıl KKTC'de 100 bin kişiye iftar yemeği sunulması hedefleniyor.

-KAPIKULE SINIR KAPISI KOLAYLIK TESİSİ-

Türk Kızılayı, Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde yaşayan, Türkiye'ye gelişlerinde ve dönüşlerinde karayolunu tercih ederek Kapitan Andreevo-Kapıkule Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş-çıkış yapan gurbetçileri unutmadı.
Gurbetçilerin, beslenme, sağlık gibi temel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla Bulgaristan Kızılhaçı ve Türk Kızılayı işbirliğiyle Kapitan Andreevo - Kapıkule Sınır Kapısı noktasında bir kolaylık tesisi kuruldu.
Tesis 2010 yılı Ramazan ayında da faaliyetlerine yoğun bir şekilde devam edecek. İftar ve sahur vakitlerinde gurbetçilere çay, kumanya gibi ikramlarda bulunacak.
10.08.2010 12:06:50