Tarihi Ulu Camii İbadete Yeniden Açıldı

Kütahya Simav'da Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından bakım ve onarımı yapıldıktan sonra depreme karşı güçlendirilen 242 yıllık tarihi Ulu Camii, 208 gün aradan sonra ibadete yeniden açıldı.

Tarihi Ulu Camii İbadete Yeniden Açıldı
Simav Müftüsü Şükrü İkiz, 242 yıldan bu yana ezan sesinin dinmediği ilçenin Cuma Mahallesindeki tarihi Ulu Camiinin bakım, onarım ve güçlendirme çalışmaları dolayısıyla Vakıflar Genel müdürlüğünün talimatıyla 208 gündür ibadete kapalı tutulduğunu söyledi.
Çalışmaların tamamlanmasının ardından tarihi Ulu Camiinin ibadete yeniden açılması en çok Cuma Mahallesi sakinlerini sevindirdi.
Cuma Mahallesi sakinleri, özellikle mübarek Ramazan ayında teravih namazlarını kılmak için başka camilere gitmek zorunda kalmayacaklarına sevindiklerini bildirdi.
Tarihi Ulu Camiinin 208 gün aradan sonra ibadete açılacak olmasına mahalle sakinlerinin yanı sıra Simavlılarda çok sevindi. Müminler ecdat yadigarı tarihi Ulu Camide namaz kılıp ibadet etmenin kendilerinde ayrı bir heyecan oluşturduğunu ve bu atmosferi başka camilerde bulamadıklarını dile getirdiler.