Talas Belediyesi'nden camilerde Ramazan temizliği

Kayseri Talas Belediyesi, ilçe genelindeki bütün camileri temizleyerek Ramazan hazırlığı yaptı. Temizlik sonrası ekipler gül suyu sıktı.

Talas Beled

Kayseri Talas Belediyesi, ilçe genelindeki bütün camileri temizleyerek Ramazan hazırlığı yaptı. Temizlik sonrası ekipler gül suyu sıktı.

Talas Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, Ramazan'ın gelmesi nedeniyle ilçe genelindeki tüm camilerde temizlik çalışması yaptı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, Ramazan'da camilerde daha çok ibadet edildiğini belirterek, her yıl olduğu gibi bu yıl da camilerde Ramazan temizliği yaptıklarını söyledi.

Rıfat Yıldırım, "Ramazan ayında camilerimiz manevi atmosferin doruğa çıktığı ve en çok ibadet edilen mekânlardır. 'Temizlik imandan gelir' sözünden hareketle, Ramazan ayı nedeniyle ilçe genelindeki 41 camiyi Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından yapılan temizlik çalışmasıyla halkımızın tertemiz mekânlarda ibadet etmesine yardımcı oluyoruz. Cami halılarının köpüklü bir şekilde yıkanarak daha hijyenik hale getirilmesi gibi yapmakta olduğumuz genel temizliğin yanı sıra, camilerimize belli aralıklarla gül suyu sıkarak mis gibi kokar hale getiriyoruz." dedi.

Yıl boyunca verdikleri temizlik hizmetini Ramazan ayı nedeniyle camilerin daha çok kullanılmasından dolayı biraz daha arttırdıklarına işaret eden Başkan Yıldırım, "Temizlik hizmetlerinin yanı sıra, camilerin her türlü bakım onarımlarını hassasiyetle yerine getiriyoruz. İkinci Bahar evlerimizin de temizliğini yaparak ramazan ayı boyunca sohbet programları düzenleyeceğiz. Camilerimizin çevre düzenlemelerine oldukça özen gösteriyoruz. Amacımız halkımızın tertemiz, ferah ve mis kokan mekânlarda ibadetlerini yerine getirmeleridir." ifadelerini kullandı.