ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan KPSS sonuçlarını yarın açıklayacak

ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan KPSS sonuçlarını yarın açıklanacağı belirtti. ÖSYM KPSS sonuçları yarın açıklanıyor. 2010 KPSS sonuçlarını buradan öğrenin. ÖSYM KPSS 2010 Sonuçlarını aktif olan linke tıklayarak öğrenin.

ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan KPSS sonuçlarını yarın açıklayacak
ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre KPSS 2010 Sonuçları yarın itibari ile açıklanıyor. ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan tarafından yapılan açıklamaya göre KPSS 2010 Sınav Sonuçları yarın açıklanacağı bildirildi. ÖSYM KPSS 2010 sonuçlarını ÖSYM ile aynı anda buradan öğrenebilirsiniz. KPSS 2010 Sonuçları, ÖSYM KPSS 2010 Sonuçlarını öğrenmek için aktif olan linke tıklayınız

2010 ÖSYM KPSS SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ
( link aktif )

ÖSYM'DEN AÇıKLAMA

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, KPSS sonuçlarının en erken cuma günü açıklanabileceğini onun da kesin olmadığını ve önümüzdeki haftaya da sarkabileceğini söyledi.Sonuçlarla ilgili ilgili olarak MEB yöneticelerinden ise çıt yok. Onlar da ÖSYM KPSS sonuçlarını açıklamadan puanların bellli olmayacağını, dolayısıyla başvuru kılavuzunun da hazırlanamayacağını söylüyorlar.

Bu durumda Ağustos'ta açıklanacağı duyurulan 31 bin öğretmen kadrosu için başvurular en erken gelecek hafta içinde hatta sonuna doğru başlayabilecek.Bu arada sözleşmeli iken kadroya geçen öğretmenlerin yerine Eylül'de ek kontenjan ile sözleşmeli öğretmen alınıp alınmayacağı ise hala netlik kazanmadı. Ek atama yapılmaması halirde KPSS sonuçlarına göre 31 bin değil ancak 20 bin civarında yeni öğretmen alınacağı iddia ediliyor.


ÖSYM tarafından yapılan açıklamada KPSS sonuçlarının yarın açıklanacağı bildirildi. KPSS (Kamu Personel Seçme Sınavı)'na giren adayların sabırsız bekleyişi sona eriyor. 10-11 Temmuz 2010'da sınava giren adayların sınav sonuçları yarın itibari ile açıklanıyor. ÖSYM başkanı Ünal Yarımağan yarın sonuçların açıklanacağı ve adayların meraklı bekleyişlerinin son bulacağını bildirdi.

ÖSYM KPSS sonuçlarını bu hafta içerisinde açıklayacak. ÖSYM Başkanı Yarımağan'ın bu hafta içerisinde 2010 KPSS sonuçlarının açıklanması için bir basın toplantısı yapması bekleniyor.2010 KPSS sonuçları ile birlikte KPSS sonuçlarını bekleyen yüzbinlerce aday 2010 KPSS sonuçlarını öğrenecek.
(Kamu Personeli Seçme Sınavı) KPSS Lisans sınavının üzerinden 1 ay geçmesine rağmen halen KPSS sonuçları açıklanmadı. KPSS sonuçlarını heyecanla bekleyen binlerce kişi KPSS sonuçlarının açıklanmamasından dolayı tedirginlik yaşamaya başladılar.

KPSS lisans sınavlarının üzerinden 1 ay geçmesine rağmen sonuçlarla ilgili her hangi bir açıklama gelmedi.

Bu özellikle öğretmen adaylarını daha çok endişelendirmeye başladı. Çünkü ağustos ayının başında öğretmenlik başvuruları başlayacaktı. KPSS sonuçları açıklanmayınca bu süre de oldukça uzayacak gibi gözüküyor.

Prof. Dr. Ünal Yarımağan, KPSS sonuçlarının en erken cuma günü açıklanabileceğini onun da kesin olmadığını ve önümüzdeki haftaya da sarkabileceğini dile getirmişti.


Bu durumda Ağustos'ta açıklanacağı duyurulan 31 bin öğretmen kadrosu için başvurular en erken gelecek hafta içinde hatta sonuna doğru başlayabilecek.

KPSS Lisans sınavının üzerinden 1 ay geçmesine rağmen halen KPSS sonuçları açıklanmadı. KPSS sonuçlarını heyecanla bekleyen binlerce kişi KPSS sonuçlarının açıklanmamasından dolayı tedirgin.

KPSS lisans sınavları geçeli 1 ay oldu, hala sonuçlardan ses seda çıkmıyor.

Bu özellikle öğretmen adaylarını daha çok endişelendirmeye başladı. Çünkü ağustos ayının başında öğretmenlik başvuruları başlayacaktı. KPSS sonuçları açıklanmayınca bu süre de oldukça uzayacağa benziyor.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, KPSS sonuçlarının en erken cuma günü açıklanabileceğini onun da kesin olmadığını ve önümüzdeki haftaya da sarkabileceğini söyledi.

Sonuçlarla ilgili ilgili olarak MEB yöneticelerinden ise çıt yok. Onlar da ÖSYM KPSS sonuçlarını açıklamadan puanların bellli olmayacağını, dolayısıyla başvuru kılavuzunun da hazırlanamayacağını söylüyorlar.

Bu durumda Ağustos'ta açıklanacağı duyurulan 31 bin öğretmen kadrosu için başvurular en erken gelecek hafta içinde hatta sonuna doğru başlayabilecek.

Bu arada sözleşmeli iken kadroya geçen öğretmenlerin yerine Eylül'de ek kontenjan ile sözleşmeli öğretmen alınıp alınmayacağı ise hala netlik kazanmadı. Ek atama yapılmaması halirde KPSS sonuçlarına göre 31 bin değil ancak 20 bin civarında yeni öğretmen alınacağı iddia ediliyor...

Kısa adı KPSS olan Kamu Personeli Seçme Sınavı, 18/3/2002 tarih ve 2002/3975 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı’na istinaden ilk olarak 2002 yılında ÖSYM tarafından hazırlanıp, uygulanmaya konmuştur. Yönetmeliğin amacı Madde-1’de: “Bu Yönetmeliğin amacı, ilk defa kamu hizmeti ve görevlerine atanacakların seçimi ile kamu kurum ve kuruluşlarında özel yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle girilen mesleklere atanacakların ön elemesi amacıyla yapılacak sınavların genel ilkeleri ile usul ve esaslarını tespit etmektir.” şeklinde ifade edilmiştir. Söz konusu sınav, daha önceki senelerde uygulamada olan Devlet Memurluğu Sınavı(DMS) ve Kurumlar İçin Merkezi Eleme Sınavı'nın(KMS) birleşimi niteliğindedir. Sınavın ana amaçları arasında; kamu kurum ve kuruluşlarına yapılacak olan personel istihdamının, şeffaf ve adaletli bir biçimde gerçekleşmesi ve sınav rekabeti içinde personel kalitesini en üst düzeye çıkartmak sayılabilir.

Engelli Adaylara Sınavlarda Fırsat Eşitliği Sağlayıcı Uygulamalar

* Ortopedik sorunu olan engelliler için: Sınav yapılacak yerlerde düz giriş sınav salonu tahsis edilir.
* Görme engelli adaylar için: Şekil içerikli sorulardan (örn: matematik, geometri, coğrafya) muafiyet sağlanmıştır.
* - durumun ihtiyacına göre: okuyucu ve işaretleyicili olarak ; görevli personel gözetiminde engellinin sınava girmesi için özel sınıf hazırlanır.

( yardımcılı adaylara 30 dakika ek sınav süresi hakkı tanınmaktadır. )