Mobil Ekipler İstanbullulara İftariyelik Dağıtacak

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Ramazan ayı boyunca mobil ekiplerin İstanbul'un belirli bölgelerinde vatandaşlara iftariyelik dağıtacaklarını söyledi.

Başkan Kadir Topbaş, Ramazan ayının, insani değerlerin ve duyguların öne çıktığı, kardeşlik, sevgi ve hoşgörünün yeşerdiği önemli bir zaman dilimi olduğunu ifade ederek, İstanbul'da da Ramazan ayının çok farklı yaşandığını söyledi. Ramazan ayı ile ilgili çok ciddi etkinlikler hazırladıklarını anlatan Topbaş, mobil ekiplerin İstanbul'un belirli bölgelerinde vatandaşlara iftarlık dağıtacaklarını kaydetti. Topbaş, "Açılacak çadırlara da destek vermekteyiz. İlçe belediyelerimizde çadırları daha ziyade
mahalle ölçeğine taşımak suretiyle mahallelerde meydan iftarları vererek daha sosyal adımlar atacaktır. Diğer taraftan kentin yine belirli noktalarında, geçiş güzergahlarında iftar çadırları devam edecek. İstanbullular inanıyorum ki sıcak olmasına rağmen Ramazan'ın güzelliklerinden istifade edecektir" dedi.
"İlk iftarınızı nerede yapacaksınız?" sorusuna ise Topbaş, "İftarlarımızı fakir sofralarında ağırlıklı ve özellikle ilçe belediyelerimizin mahalle ve meydanlarda oluşturduğu sofralarda açmayı ve orada bulunmayı düşünüyoruz. Yarın Ramazan'ın ilk günü, bugünde ilk Teravih. İnşallah bende ilk Teravih namazını Eyüp Sultan'da kılacağım" yanıtını verdi.