Memur-sen, Referandumda 'Evet' Oyu Verecek

Memur-Sen Gaziantep İl Başkanı Ahmet Tahiroğlu, sendikal hak ve özgürlüklerin genişlemesini sağlayacak olan Anayasa Değişiklik Paketi'ne "Evet" oyu vereceklerini açıkladı.

Memur-sen, Referandumda 'Evet' Oyu Verecek
Tahiroğlu yaptığı açıklamada, Anayasa Değişiklik Paketi'nin yasalaşmasının bir siyasi parti için değil Türkiye için kazanç olacağını belirterek, 12 Eylül'de yapılacak referandumun, bir partinin hanesine kazanç girecek diye baltalanmaya kalkışılmasını akıl ve izanla bağdaştıramadığını kaydetti. Tahiroğlu, referandumla asıl kazanacak olanın millet olduğunu belirterek, "Bu yüzden referandumda 'Evet' diyeceğiz. Demeye de mecburuz. 12 Eylül'den sonra 'yeni ve sivil bir anayasa' için daha geniş çaplı bir
mücadelenin içinde olacağız. Aydınlık bir Türkiye'nin yolunu açacağız, geriye dönmemek için hep ileriye gitmek için çocuklarımızın geleceği için Türkiye'nin geleceği için güçlü bir kararlılıkla 'Evet' diyeceğiz" dedi.
Anayasa Paketi'nin yasalaşması halinde kamu çalışanlarının önemli kazanımlar elde edeceğine dikkat çeken Tahiroğlu, şunları söyledi:
"Anayasa Değişiklik Paketi'nin yasalaşması ile memurlara toplu sözleşme hakkı geliyor. Toplu görüşmelerden toplu sözleşmeye geçilmesi ile birlikte memur maaş artışının önü açılıyor. Bu yıl, anayasa değişikliği millet tarafından onaylandığında son kez toplu görüşme masasına oturmuş olacağız. Şimdiye kadar kararlarının bağlayıcılığı olmayan Uzlaştırma Kurulu, anayasa değişikliğiyle Kamu Görevlileri Hakem Kurulu olarak yeniden yapılandırılacak ve bu Kurul'un kararları kesin olacak. Artık, hükümetlerle
anlaşırsak atılan imzalar kesin olacak. Anlaşamazsak, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'nun verdiği karar kesin olacak."
Tahiroğlu, Anayasa Değişiklik Paketi'nin kim tarafından hazırlandığına değil, içeriğine bakılarak oy kullanılmasını isteyerek şöyle devam etti:
"Maalesef bazı kesimler Anayasa Paketi'nin içeriğine göre değil, paketi hazırlayanlara göre pozisyon alıyor. Düne kadar 12 Eylül Anayasası'na karşı çıkanlar, darbecilerin yargılanmasını isteyenler bugün önlerine gelen fırsatı elinin tersi ile itiyor. Onlar bugüne kadar 12 Eylül'den hesap sorulacak diyerek milleti kandırdı, oyaladı. Şimdi fırsat doğdu. Darbelere, darbecilere, yargısız infaz yapanlara, 12 Eylül öncesi halkları birbirine düşürüp kırdıranlara, Maraş'ta, Çorum'da Alevi-Sünni çatışması
çıkaranlara, TİT'e, kontrgerillaya, gladyoya, Jitem'e her türlü çetelere hesap sormak için 12 Eylül'deki fırsatı iyi kullanalım" şeklinde konuştu.