Enerji Bakanı Yıldız: Elektrikte kayıp kaçak azaldıkça tarifeler olumlu etkilenir

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Özel sektörün kayıp-kaçakla ilgili taahhütleri var. Bu taahhütlerle beraber kayıp-kaçak oranları azald

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Özel sektörün kayıp-kaçakla ilgili taahhütleri var. Bu taahhütlerle beraber kayıp-kaçak oranları azaldığı oranda tarife olumlu etkilenir. Vatandaşlarımız da olumlu etkilenir." dedi.

Ostim Organize Sanayi Bölgesi Sanayici, İşadamı ve Yöneticileri Derneği (ORSİAD) Başkanı Özcan Ülgener ile Bakanlıkta görüşen Yıldız, kabulünün ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Dün yapılan 4 elektrik dağıtım bölgesinin özelleştirme ihaleleriyle ilgili sorular üzerine Yıldız, özelleştirmelerle beraber elektrik dağıtım hizmetlerinin yaklaşık yüzde 75'inin özel sektör faaliyetiyle düzenleneceğini ifade etti. Elektrik dağıtım özelleştirmeleri ile direklerin, trafoların ve diğer yatırım kalemlerinin satılmadığını söyleyen Yıldız, özelleştirmelerle 2036 yılına kadar elektrik dağıtımındaki hizmetlerin özel sektöre devredildiğini dile getirdi.

Özel sektörün elektrik dağıtımında kamuya göre daha iyi bir hizmet vereceğine inandığını ve sektörün arızalara daha çabuk cevap verebilecek bir yapıyı kurmaları gerektiğini kaydeden Yıldız, ''Bir saat, 5 saat telefonla konuşamayabiliriz ama bugün yarım saatlik bir elektrik kesintisini hiçbirimiz istemeyiz. Bu, vatandaşımızın hak ettiği refah seviyesidir. O nedenle özel sektörün hizmet kalitesi konusunda daha itinalı ve daha dikkatli davranacağına inanıyorum.'' diye konuştu.